Fenechiu (PNL): Nu toți pensionarii care se plâng au dreptate, dar sunt și solicitări îndreptățite. Problemele vor fi rezolvate, dar nu se poate face asta peste noapte (VIDEO)

Fenechiu (PNL): Nu toți pensionarii care se plâng au dreptate, dar sunt și solicitări îndreptățite. Problemele vor fi rezolvate, dar nu se poate face asta peste noapte (VIDEO)
Sursa foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a afirmat marți, pentru B1 TV, că parte din nemulțumirile legate de noua Lege a pensiilor nu sunt îndreptățite, dar sunt și probleme corect formulate, iar acestea își vor găsi rezolvarea la Guvern.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Fenechiu: Problemele legate de Legea pensiilor pot fi remediate

„A declarat și premierul, și ministrul Muncii, și șeful Casei că ele (nemulțumirile pensionarilor) sunt preluate și că se caută o soluție la ele. Soluțiile nu pot să apară peste noapte. Vorbim de mica recalculare, de posibilitățile la dispoziția celor care se consideră nedreptățiți de a face fie revizuiri, fie cereri în justiție. E bine să semnalăm problemele, dar e un timing care e necesar pentru rezolvarea lor. (…)

Eu nu sunt specialist pe sistemul de pensii. Eu sunt avocat, eu pot găsi vicii ale legii, dar reglementarea tuturor problemelor ține de o analiză a tuturor situațiilor în care există nemulțumiri care sunt justificate. Pentru asta e necesar ca Ministerul Muncii să ne spună unde nemulțumirile sunt îndreptățite și unde nu.

Eu vreau să vă spun că nu toți pensionarii care se plâng au dreptate, dar sunt pensionari, și mă refer aici la cei care au lucrat în minerit, în petrol, unde sigur există probleme. Deci pornind de la premisa că o parte din ei au dreptate, da, sunt convins că e necesară o îndreptare a situațiilor acolo unde ele nu reflectă realitatea.

Filosofia legii nu e greșită. (…) Faptul că legea nu taie nicio pensie și mărește 3,6 milioane de pensii îi dă calificativul de lege bună. Acolo unde sunt probleme se permite rezolvarea acestor situații”, a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`