Fenechiu: „Dacă vor continua aceste proteste, Guvernul va face față, iar PNL e un partid care susține competiția și în niciun caz nu vom ceda șantajului” (VIDEO)

Fenechiu: „Dacă vor continua aceste proteste, Guvernul va face față, iar PNL e un partid care susține competiția și în niciun caz nu vom ceda șantajului” (VIDEO)
Foto: Facebook @ Daniel Fenechiu

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a declarat că e un lucru obișnuit ca în ani electorali angajații de la stat să ceară măriri de salarii. Totuși, acesta a atras atenția că majorările sunt problematice în absența reformelor și fără performanță în administrație, căci ele nu vor face decât să adâncească deficitul bugetar.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV, în contextul în care mai multe categorii de bugetari au protestat în ultima vreme, cerând salarii mai mari.

Guvernul a venit cu o propunere de majorare cu 10%, dar un sindicat al polițiștilor a acuzat Executivul de discriminare deoarece nu sunt incluși și agenții. Sindicatul a transmis că poliţiştii nu vor mai păzi secţiile de votare pe 9 iunie dacă nu li se majorează și lor salariile cu 10%.

„Dacă vor continua aceste proteste, Guvernul va face față, iar PNL e un partid care susține competiția și în niciun caz nu vom ceda șantajului”, a declarat liderul liberal.

Daniel Fenechiu, despre noua Lege a salarizării

„Se întâmplă un lucru specific românesc. Întotdeauna în ani electorali categoriile socio-profesionale nemulțumite știu că e un moment în care cerbicia Finanțelor și Guvernului e redusă. Așa va fi întreg acest an, probabil că până în noiembrie vor exista revendicări salariale. Chiar dacă ar fi existat legea (noua Lege a salarizării) cu siguranță ar fi fost nemulțumiri. Din punctul ăsta de vedere, e important să avem o lege bună, o lege care se lucrează, pe care Guvernul o va înainta Parlamentului și care cred că în cursul acestui an va fi legiferată.

Știu că aveam prevedere PNRR, știu că unii miniștri au anunțat că trebuia să vină mai repede, n-a venit mai repede. Important e să fie o lege bună, care să creeze condiții acceptate de români, care să valorizeze activitatea efectivă a fiecăruia dintre noi în folosul societății.
Niciodată nu vom putea avea o lege perfectă care să placă tuturor, dar diferența dintre guvernele care au viziune și cele care n-au viziune se manifestă prin acceptabilitatea legii în societate. Dacă legea va fi acceptată de majoritatea categoriilor sociale, înseamnă că va fi o lege bună, dacă va genera foarte multă nemulțimire, înseamnă că mai e de lucrat la ea”, a declarat liderul senatorilor PNL, pentru B1 TV.

Daniel Fenechiu, despre revendicările salariale în an de alegeri

Întrebat despre toate protestele și grevele din ultima vreme, Fenechiu a răspuns: „Se întâmplă pentru că e an electoral și angajații de la stat știu că dacă anul acesta nu-și valorifică drepturile, în anii următori va exista mai puțină deschidere din partea Guvernului, a oricărui guvern va fi, că e de stânga sau de dreapta, față de revendicări. Din punctul ăsta de vedere, așa se întâmplă peste tot. În anii electorali presiunea pe creșterea salariilor e mai mare și e un deziderat firesc, fiecare român vrea să trăiască mai bine”.

Totodată, Fenechiu a spus că pe el, ca liberal, îl interesează să existe un mediu prietenos pentru antreprenori și să fie menținută cota unică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`