Fenechiu: Ciucă va câștiga prezidențialele inclusiv cu voturile USR-iștilor. Și Nicușor Dan îl va vota. Lasconi visează dacă are impresia că va ajunge ea în turul 2 (VIDEO)

Fenechiu: Ciucă va câștiga prezidențialele inclusiv cu voturile USR-iștilor. Și Nicușor Dan îl va vota. Lasconi visează dacă are impresia că va ajunge ea în turul 2 (VIDEO)
Foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor liberali, s-a declarat convins că Nicolae Ciucă, liderul PNL, va intra în turul 2 al alegerilor prezidențiale și-l va și câștiga, inclusiv cu voturile USR-iștilor și ale liderilor de dreapta neafiliați. Aici l-a inclus și pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Despre încrederea Elenei Lasconi, candidata USR la prezidențiale, că va ajunge ea în turul 2, Fenechiu a spus că ”visează”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Fenechiu, ironii la adresa USR

„USR e un partid care la europarlamentare și locale s-a cifrat undeva sub 10%, în contextul în care a candidat în alianță. Din punctul ăsta de vedere, faptul că partenerii tradiționali ai USR, anume PMP și FD, și-ar dori o colaborare a PNL e o demonstrație a faptului că PNL e cel mai important partid de dreapta. Faptul că REPER nu s-a înțeles cu USR, deși au fost cândva în aceeași matcă, e o dovadă suplimentară”, a declarat liderul senatorilor PNL.

Fenechiu, sigur că Ciucă va câștiga prezidențialele

„Separat de asta, sunt foarte mulți lideri din zona dreptei care nu sunt înregimentați în PNL, aici vorbesc de Nicușor Dan bunăoară, care vor susține candidatul dreptei, adică pe dl Ciucă.

Deci dl Ciucă e președintele PNL și e în toate sondajele decente, corecte și făcute corect omul care intră în turul 2. Electoratul USR e unul care se revendică de dreapta. Eu cred că în turul 2, între Ciucă și Ciolacu, toți USR-iștii se vor încolona în spatele lui Ciucă.

Ciucă e în turul 2. Faptul că există Lasconi și alții care visează, să știți că nimeni nu interzice într-un stat democratic dreptul la vis. Un partid care are o cotă electorală de 30% ca PNL, 1.100 de primari, 13 președinți de CJ își va duce candidatul în turul 2 și apoi la Cotroceni. Și după ce dl Ciucă depune jurământul, vom discuta problemele din PNL, că vrea cineva să-i ia președinția și mai știu eu ce”, a mai afirmat Daniel Fenechiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`