Felix Cozma apără propunerea PSD în contextul referendumului din Capitală: „O să spuneți că e un demers populist, dar nu e” (VIDEO)

Publicat: 21 10. 2024, 19:54
Sursa foto: Facebook

Deputatul PSD Felix Cozma a apărat inițiativa colegilor săi social-democrați de a introduce încă o întrebare la referendumul ce va avea loc în București odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Întrebările pe care le vor primi bucureștenii la referendum

Amintim că, luni, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat referendumul din două întrebări propus de primarul Nicușor Dan privind competențele Primăriei Generale și a celor de sector.

Pe lângă acestea, a fost aprobată și o a treia întrebare, propusă de PSD: „Sunteți de acord ca Primăria Municipiului București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?”.

Iar întrebările propuse de Nicușor Dan și aprobate de CGMB sunt:

  • „Sunteţi de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?”
  • „Sunteţi de acord ca Primarul General al Municipiului Bucureşti să emită Autorizaţiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului?”.

Felix Cozma, despre propunerea PSD legată de referendumul din Capitală

„Tema în sine legată de droguri și de siguranța copiilor noștri în școli nu cred că e o temă de dus în derizoriu. O să spuneți că e un demers populist, dar nu e.

Nu spune nimeni că nu trebuie extins la nivelul țării. La urma urmei, să ne rezumăm la următoarea chestiune și nu vreau să fie deloc populistă: eu spun că doar cei care n-au fost în situația aceasta să aibă în familie…

Cum dvs (Răzvan Zamfir) ați spus că vă veți duce și nu veți vota la această întrebare, asta e democrația!

Nu e deloc derizoriu, e un demers care a fost votat inclusiv de consilierii noștri și, așa cum am anunțat, sunt și alte teme de interes. E și asta una dintre ele”, a declarat social-democratul Felix Cozma, pentru B1 TV.