Falcă (PNL): Din cauza guvernării Ciolacu, avem cea mai mare inflație și cel mai mare deficit bugetar din Europa. În 2024, cu Ciolacu premier, nu am luat niciun euro din PNRR (VIDEO)

Falcă (PNL): Din cauza guvernării Ciolacu, avem cea mai mare inflație și cel mai mare deficit bugetar din Europa. În 2024, cu Ciolacu premier, nu am luat niciun euro din PNRR (VIDEO)
Sursa foto: Falca Gheorghe / Facebook

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a reproșat colegilor de coaliție din PSD că se întrec în critici la adresa liberalilor, în loc să se gândească la soluții pentru problemele actuale ale României, între care cea mai mare inflație și cel mai mare deficit bugetar din Europa. Totodată, acesta a reproșat premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, că anul acesta nu a luat niciun euro din PNRR.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Alex Vlădescu pe B1 TV.

Falcă: Sub Ciolacu avem cea mai mare inflație din Europa

„Ce s-a întâmplat la congresul PSD de sâmbătă ne arată că colegii de la PSD n-au un program nici prezidențial, n-au putut oferi nici un program pentru viitoarea guvernare, în schimb s-au întrecut în atacuri la PNL, făcând posibilă o reacție.

Cred că dacă suntem politicieni responsabili trebuie să vorbim despre viitorul României pentru că acum, din cauza guvernării dlui Ciolacu, avem cea mai mare inflație din Europa, cel mai mare deficit bugetar tot din Europa, vor fi condiții grele pentru anul bugetar 2025 și nu numai”, a declarat Gheorghe Falcă.

Lider liberal: În 2024, cu Ciolacu premier, n-am luat niciun euro din PNRR

Acesta a precizat apoi că guvernarea trebuie să ia măsuri pentru reducerea deficitului bugetar și pentru creșterea investițiilor.

„Soluțiile PNL sunt cele care în 2022 au făcut ca să intre în România 10 miliarde de euro investiții private, ca în 2022, când dl Ciucă era premier, să aducem 11,4 miliarde fonduri europene.

În 2024, cu premier dl Ciolacu, nu am luat niciun euro din PNRR. Constatăm deficiențe la aplicarea Legii pensiilor, nu am realizat legislația pentru stabilitate în sistemul administrației, care e solicitată de cererea numărul 4 din PNRR”, a mai declarat Gheorghe Falcă, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)