Explicațiile lui Marius Budăi despre ”economiile” pe care le face la Ministerul Muncii și cele 60 de mașini cumpărate de Casa Națională de Pensii chiar când Guvernul ”strânge cureaua” (VIDEO)
Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a vorbit joi, pentru B1 TV, despre deciziile luate de el la minister, în contextul golului de miliarde din bugetul statului. Guvernul urmează să adopte chiar vineri o Ordonanță de Urgență cu măsuri care ar trebui să reducă din cheltuielile bugetare.
Între timp, Cristian Ghinea, fostul ministru USR al Investițiilor și Proiectelor Europene, a arătat că Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice au depus licitație în SEAP pentru cumpărare a 60 de mașini noi, în valoare de 5,7 milioane de lei. Budăi se apără și spune că achiziția a fost făcută de Casa de Pensii și că aceasta a început în ianuarie, fiind doar finalizată în aprilie.
Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Gabriela Mihai.
Cum face Budăi economii la Ministerul Muncii
„Deja am luat unele măsuri. Am redus cheltuielile cu combustibilii cu 20%, am solicitat colegilor mei ca la deplasările interne, dar și externe să le judecăm foarte bine și acolo unde se pot cupla sau amâna, se pot… cât de cât să fie amânate.
Am solicitat că acolo unde sunt bunuri și servicii și nu avem nevoie și putem amâna achiziția să fie amânată.
Facem această eficientizare pentru a avea la dispoziție un spațiu bugetar care să ne permită să continuăm măsurile economice și sociale și să fim pregătiți pentru alte intervenții. Vrem să fim proactivi și pregătiți, nu să fim luați prin surprindere”, a declarat ministrul PSD la Muncii.
Ce spune Budăi despre zecile de mașini cumpărate chiar când Guvernul ”strânge cureaua”
Întrebat cum explică atunci achiziția celor peste 60 de mașini chiar când Guvernul, teoretic, trebuie să facă economii, Marius Budăi a răspuns: „Nu am făcut-o eu la Ministerul Muncii, s-a făcut la Casa Națională de Pensii, care e ordonator de credite. Am solicitat explicații președintelui Casei Naționale. Achiziția a fost începută în ianuarie, finalizată în aprilie. S-a realizat această achiziție pe bază de program Rabla, casându-se mașini vechi de 12 – 15 ani, apoi sunt o parte din mașinile achiziționate prin PNRR, mașini electrice cu tot cu stații de încărcare”.