Sociologul Alfred Bulai comentează decizia Disney, prin care anunță că cel puțin 50% dintre personajele din desene vor fi LGBT+ sau BLM: „S-a ajuns la niște exagerări”

Sociologul Alfred Bulai comentează decizia Disney, prin care anunță că cel puțin 50% dintre personajele din desene vor fi LGBT+ sau BLM: „S-a ajuns la niște exagerări

În ultimii ani, curentele ideologice BLM și LGBT+, prin care se solicită drepturi suplimentare în funcție de rasă și orientare sexuală, au devenit din ce în ce mai prezente în media tradițională, social media și în instituții de stat sau private. Liderii acestor mișcări devenit foarte vocali, iar un exemplu în acest sens este Karey Burke, director de creație la gigantul Disney.

Oficialul companiei de entertainment, care se adresează copiilor, a declarat că dorește ca cel puțin jumătate dintre personajele din producțiile Disney să fie LGBT+ sau să facă parte din minorități rasiale. De asemenea, ea a criticat proiectul Partidului Republican, prin care a fost interzisă în statul Florida transmiterea de mesaje LGBT+ în unitățile de învățământ.

„Vorbesc în calitate de mamă a doi copii homosexuali, dintre care unul este transsexual și celălalt pansexual… Și în calitate de director. Acest subiect apare tot timpul în comunicarea cu colegii – în ședințe, la telefon, în corespondență. Așa că vorbesc și în numele lor.

Discutam despre asta zilele trecute la o întâlnire cu 20th Century, care a produs în ultima vreme o mulțime de povești gay incredibile. Și apoi cineva a spus că homosexualii abia dacă sunt implicați în rolurile principale. Mi-am dat seama deodată – așa este! Avem o mulțime de povești LGBTQIA, dar puțini protagoniști sau narațiuni în care persoanele gay acționează ca oameni obișnuiți. Asta a fost o revelație pentru mine. Înainte, nu ne concentram pe această problemă. Acum da… Și nu mai există cale de întoarcere”, a declarat oficialul Disney.

Și Vivian Ware, manager pe probleme de diversitate și incluziune, se opune proiectului semnat de republicanul Ron DeSantis, informează Daily Mail. Ea susține că Disney a eliminat din producții cuvinte precum „doamne”, „domni”, „băieți” și „fete”, pentru ca minoritățile LGBT+ să nu se simtă discriminate.

Sociologul Alfred Bulai: „Aceste ideologii promovate în ultimii ani au avut mai degrabă rău decât bine”

Sociologul Alfred Bulai atrage atenția că ideologiile LGBT+ și BLM au intrat într-o zonă mai degrabă distructivă, la nivel societal.

„Este vorba despre discriminarea pozitivă, care în ultimii ani a luat amploare în SUA, ideologii care au fost preluate mai apoi și în Europa. Este vorba și despre lipsa unor subiecte grave, a unor probleme reale în societate. Astfel, s-a ajuns la niște exagerări, niște excese, pornind cândva de la o inițiativă pozitivă. Sigur, există și rațiuni politice în spate.

Există probleme grave în universități și instituții publice, în care diverse persoane sunt avantajate doar pe criterii de culoare, sex, orientare sexuală, aspecte specifice regimului comunist.  Ori când vorbim despre anti-rasism, tocmai la a nu face diferențe pe astfel de criterii ne referim. Cel mai bun ar trebui să beneficieze locul respectiv. 

Cu siguranță, aceste ideologii promovate în ultimii ani au avut mai degrabă rău decât bine, s-a ajuns la o profundă degradare morală. Societatea americană este foarte polarizată. Atât în ceea ce privește aceste probleme, cât și diferențele din sfera economică, între bogați și săraci”, a declarat Alfred Bulai, pentru B1.ro.

Cum sunt percepute în America ideologiile LGBT+ și BLM

Dacă Partidul Republican se opune categoric promovării practicilor LGBT+ în rândul copiilor, Partidul Democrat susține un discursmai flexibil. Inclusiv în campania pentru prezidențiale, Joe Biden a abordat subiecte precum LGBT+, BLM și COVID, în timp ce Donald Trump s-a concentrat pe problemele economice.

De curând, Administrația Joe Biden a lansat o serie de documente care încurajează operațiile pentru schimbare de sex și tratamentele cu hormoni în rândul minorilor, informează Fox News.

Președintele Biden le-a transmis părinților copiilor transsexuali că „afirmarea identității copilului dumneavoastră este unul dintre cele mai puternice lucruri pe care le puteți face pentru a-i menține în siguranță”.

Democratul Joe Biden a anunțat că va lupta împotriva legilor statale de acest timp, precum cele din statele unde republicanii sunt la putere. De partea cealaltă, guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a numit tratamentele de „conversie” sexuală drept „abuzuri asupra copiilor”, deci un abuz asupra inocenței tinerilor. Astfel, el a cerut serviciilor de protecție a copilului să cerceteze fiecare caz raportat.

În statele din Europa, dezbaterile sunt aprinse. În Ungaria, premierul Viktor Orban a anunțat un referendum prin care să fie interzisă prin lege propaganda LGBT+.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`