EXCLUSIV // Consilierii opoziției i-au STRICAT vacanța președintelui CJ Iași, după ce i-au BLOCAT o deplasare la Berlin: ‘Sunt niște acțiuni care maschează excursii pe BANI PUBLICI!’

EXCLUSIV // Consilierii opoziției i-au STRICAT vacanța președintelui CJ Iași, după ce i-au BLOCAT o deplasare la Berlin: 'Sunt niște acțiuni care maschează excursii pe BANI PUBLICI!'
Foto: Bună dimineața Iași

Moment peniblîn ședința de Consiliu Județean Iași după ce Președintelui Maricel Popa nu i s-a aprobat o deplasare la Berlin care ar fi trebuit să aibă loc în toamnă. Excursia trebuia plătită din bani publici și costa 1200 de euro. Consilierii PNL, PMP și UNPR sunt revoltați de lipsa de rezultate în urma nenumăratelor deplasări pe care Maricel Popa le-a întreprins în cei trei ani de mandat și au hotărât să ia măsuri. Aceștia spun că președintele PSD nu a adus nici un investitor serios în Iași și punctează faptul că unele dintre aceste deplasări erau evident mini-vacanțe fiind lansări de carte sau excursii la muzee în țări precum SUA sau Israel.

Trebuia să meargă în perioada 16-20 septembrie la Berlin la niște evenimente de informare pe domeniul eficienței energetice, ori consilierii opoziției au constatat că domnul Popa a fost în foarte multe astfel de excursii în acești trei ani de mandat și fără rezultate concrete și credem că este mai important să rămână în Iași în perioada aceea și să se ocupe de probleme importante. În perioada aceea sunt foarte multe lucrări care trebuiesc demarate și investiții în județul Iași pe drumurile județeane. La vot s-au abținut Partidul Național Liberal, Partidul Mișcarea Populară și UNPR, au fost 17 voturi de la PSD și ALDE, 16 voturi de la PNL, PMP și UNPR, ca urmare fiind vorba de cheltuială de buget erau necesare 19 voturi pentru a se întruni majoritatea absolută, adică jumătate plus unu din numărul total al consilierilor județeni.

De exemplu în 2017 și 2018, știu că am calculat la un moment dat avea pe an între 50 și 60 de zile plecate în străinătate. Nu avem în momentul de față nici un investitor serios adus de către președintele consiliului județean care să dezvolte aici o fabrică o invetiție importantă, nu avem nimic de pe urma plecărilor domniei sale în străinătate, ca să nu mai vorbesc de faptul că au fost foarte multe acțiuni de genul vizite la muzee, lansări de cărți prin Israel, prin Statele Unite, sunt niște acțiuni care într-o formă sau alta maschează excursii pe bani publici” a declarat pentru B1.ro Romeo Vatră consilier județean PNL Iași.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`