Excluderea lui Geoană din PSD, votată în unanimitate. Ponta: A folosit o funcţie publică doar în interes personal

Publicat: 14 11. 2011, 15:03
Foto: Mediafax

Biroul Permanent Naţional al PSD a votat, luni, în unanimitate, excluderea lui Mircea Geoană din partid, reconfirmând, astfel, decizia luată săptămâna trecută. Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că decizia BPN va fi inclusă pe ordinea de zi a Comitetului Executiv, care va fi întrunit pe 22 noiembrie. De asemenea, conducerea partidului a anunțat că va depune, luni, la Biroul Permanent al Senatului cererea de înlocuire a  lui Mircea Geoană din funcția de președinte al Senatului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a făcut mai multe reproşuri la adresa lui Mircea Geoană, despre care susţine că nu şi-a făcut datoria faţă de partid şi de cetăţeni şi că a încercat să saboteze construcţia USL.

„Mircea Geoană nu și-a făcut datoria față de PSD, față de români, au existat momente în care Geoană a folosit o functie politică doar în interes personal, în unele momente aducând grave prejudicii partidului, și a sabotat construcția USL, a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a anunțat că a fost convocat Comitetul Executiv pentru data de 22 noiembrie, când se va lua o decizie finală cu privire la excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

Victor Ponta: Mircea Geoană nu și-a făcut datoria față de partid

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />

În ceea ce privește decizia de duminică a CNAIM de a-l exclude pe Mircea Geoană din PSD în absența acestuia, Ponta susține că președintele Senatului ar fi trebuit să se prezinte la comisie, nu să susțină o conferință de presă înainte.

„Geoană nu ar fi trebuit să facă o conferință de presă înainte de comisie, el trebuie să fie audiat. E foarte clar că nu ne putem baza pe Geoană în bătălia din 2012. Nu a reușit să accepte înfrângerea din 2009 și de la congresul din 2010. El a făcut o alegere pe care nu a făcut-o niciun alt membru al partidului vreodată: să alegi funcția în detrimentul partidului”
, a continuat Ponta, criticând atitudinea lui Geoană, „ de victimizare”, după ce a aflat decizia CNAIM.

Mircea Geoană a solicitat luni o nouă convocare a Comisiei de Arbitraj și Integritate a PSD, întrucât, susține acesta, decizia luată duminică este „nestatutară și ilegală”.

CNAIM a decis, duminică, cu 43 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri, excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

 
Ponta: E clar că nu ne putem baza pe Geoană în bătălia din 2012

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />