Europarlamentarul PSD Corina Creţu: Guvernul Ponta a reuşit să crească rata de absorbţie a fondurilor europene de la 7,5 la 10%

Publicat: 09 09. 2012, 16:35
Foto: romanialibera.ro

Europarlamentarul social-democrat Corina Creţu a acuzat duminică PDL că „minte grosolan” atunci când susţine că USL nu a acordat prioritate absorbţiei fondurilor europene, afirmând că în timpul actualei guvernări rata de absorbţie a crescut de la 7,5% la 10%.

„Cât de departe poate să meargă PDL cu minciuna, când ameninţă cu depunerea unei moţiuni simple tocmai în materia în care acest partid a înregistrat poate cel mai mare eşec, în perioada în care a guvernat ţara. Lucrul extrem de grav la care trebuie să reflecte cei de la PDL este rezultatul controalelor OLAF, care arată că în perioada 2010-2011 România s-a plasat pe primul loc în topul statelor membre UE care au deturnat fonduri europene” a spus Corina Creţu, scrie Agerpres.

„România a fost, sub PDL, pe ultimele locuri în ceea ce priveşte rata de absorbţie. Prin comparaţie, în cele patru luni de când USL este la guvernare, Guvernul Ponta a reuşit să crească rata de absorbţie de la 7,5% la 10%„, mai susţine europarlamentarul social-democrat.

Politicianul a avertizat că Bruxellesul ar putea tăia sau bloca fondurile europene destinate României „exclusiv din cauza guvernelor PDL”, acuzate că „au furat şi au deturnat masiv” din banii europeni.