Europarlamentarul PSD Corina Creţu: Guvernul Ponta a reuşit să crească rata de absorbţie a fondurilor europene de la 7,5 la 10%

Europarlamentarul PSD Corina Creţu: Guvernul Ponta a reuşit să crească rata de absorbţie a fondurilor europene de la 7,5 la 10%
Foto: romanialibera.ro

Europarlamentarul social-democrat Corina Creţu a acuzat duminică PDL că „minte grosolan” atunci când susţine că USL nu a acordat prioritate absorbţiei fondurilor europene, afirmând că în timpul actualei guvernări rata de absorbţie a crescut de la 7,5% la 10%.

„Cât de departe poate să meargă PDL cu minciuna, când ameninţă cu depunerea unei moţiuni simple tocmai în materia în care acest partid a înregistrat poate cel mai mare eşec, în perioada în care a guvernat ţara. Lucrul extrem de grav la care trebuie să reflecte cei de la PDL este rezultatul controalelor OLAF, care arată că în perioada 2010-2011 România s-a plasat pe primul loc în topul statelor membre UE care au deturnat fonduri europene” a spus Corina Creţu, scrie Agerpres.

„România a fost, sub PDL, pe ultimele locuri în ceea ce priveşte rata de absorbţie. Prin comparaţie, în cele patru luni de când USL este la guvernare, Guvernul Ponta a reuşit să crească rata de absorbţie de la 7,5% la 10%„, mai susţine europarlamentarul social-democrat.

Politicianul a avertizat că Bruxellesul ar putea tăia sau bloca fondurile europene destinate României „exclusiv din cauza guvernelor PDL”, acuzate că „au furat şi au deturnat masiv” din banii europeni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`