Europarlamentarul Gheorghe Falcă: Suntem singurii care prin PNRR am primit bani pentru infrastructura de autostrăzi (VIDEO)

Publicat: 01 09. 2024, 17:35
Actualizat: 01 09. 2024, 17:36
Foto: CNAIR / Facebook

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat în emisiunea Drumurile noastre că România are o șansă unică în următorii ani privind infrastructura rutieră pentru că este singura țară care a primit bani din PNRR pentru construcția de autostrăzi:

“Ne bucurăm că prin PNRR, având un comisar pe transporturi, pe doamna Vălean la Bruxelles, România a reușit să primească bani atât pentru infrastructura de cale ferată, dar foarte important, suntem singurii care am primit bani pentru infrastructura de autostrăzi. Am prezentat la Bruxelles nevoia de a ne conecta în România, de a trece Carpații cu două autostrăzi și lucrul acesta a fost apreciat de Comisia Europeană și ni s-a permis pentru România, ca o excepție, să primim acești bani”.

Gheorghe Falcă a precizat că dacă în trecut lipseau banii pentru construcția de autostrăzi, astăzi cel mai mult contează ritmul în care acestea se construiesc:

“România este țara care pentru acești 4-5-6 ani avem bani să construim autostrăzi. De aici încolo ritmul de interesează. Până acum nu am avut bani să construim autostrăzi, făceam bucăți cu bucăți scurte. Acum avem bani și avem în lucru 780 de km de autostradă pentru că au fost aduși bani. Responsabilitatea în acest moment merge la Ministerul Transporturilor, CNAIR și evident companiile care lucrează care s-au trezit cu mult mai multe lucrări, mult mai multe oportunități. Ceea ce este pozitiv vom ști că în curând va crește dezvoltarea economică în aceste zone”.