Eugen Tomac, vizită în SUA: Am discutat cu Brian Mast, fost militar care și-a pierdut ambele picioare în misiunea din Afganistan. El susține că Putin trebuie să răspundă pentru crimele de război

Publicat: 22 03. 2022, 15:21
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac, președintele PMP, se află zilele acestea într-o vizită în Statele Unite, la invitația Partidului Republican. El s-a întâlnit, printre alții, cu Marco Rubio, vicepreședinte al Comisiei speciale pentru Informații din cadrul Senatului american, Rick Scott, Președintele Comitetului Senatorial American, dar și cu Brian Mast, un erou al Statelor Unite, un militar care și-a pierdut ambele picioare în misiunea din Afganistan. Mast e acum congressman republican și „unul dintre cei mai activi susținători ai implicării mai hotărâte a administrației americane în criza generată de războiul din Ucraina”.

„Brian, la fel ca toată lumea, este extrem de îngrijorat de soarta copiilor care suferă în conflictul din țara vecină. El susține că Putin trebuie să răspundă pentru crimele de război pe care încă le săvârșește sub ochii întregii lumi, iar America are obligația să se asigure că asta se va întâmpla în cel mai scurt timp”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Eugen Tomac, discuții în SUA cu Marco Rubio și Rick Scott

Anterior, Tomac a discutat cu Marco Rubio „despre situația din Ucraina, dar și despre riscurile la care este expusă R. Moldova. I-am prezentat oficialului american viziunea mea în ceea ce privește viitorul celei din urmă, în care cred tot mai mult”.

Iar pe Rick Scott, președintele PMP l-a invitat în România.

„Senatorul Scott este unul dintre politicienii americani foarte preocupați de situația din statul vecin și foarte implicați în procesele și activitățile de sprijin pe care SUA le desfășoară. Cunoaște foarte bine realitățile din regiune și alături de alți 31 de senatori republicani, acesta a votat planul SUA de a oferi sprijin în valoare de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina”, a mai spus Tomac.

În cadrul vizitei în SUA, liderul PMP a participat la reuniunea organizată la reședința fostului președinte Donald Trump, cu prilejul “Lincoln Day”, unde au fost prezenți mai mulți lideri ai Partidului Republican.