Eugen Tomac, „uimit de lipsa de maturitate de care dau dovadă politicienii români”: „Rusia, prin vocea lui Putin, prin vocea lui Lavrov, a nuanțat în repetate rânduri că Republica Moldova reprezintă o miză pentru ei” (VIDEO)

Eugen Tomac, „uimit de lipsa de maturitate de care dau dovadă politicienii români”: „Rusia, prin vocea lui Putin, prin vocea lui Lavrov, a nuanțat în repetate rânduri că Republica Moldova reprezintă o miză pentru ei” (VIDEO)
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, s-a arătat „uimit de lipsa de maturitate de care dau dovadă politicienii români”, în contextul lipsei de reacție de la București în ceea ce privește declarația președintei Maia Sandu despre planul Rusiei pentru destabilizarea Republicii Moldova.

„Noi ne ținem de glumițe ieftine și asta deranjează profund”, spune europarlamentarul, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Eugen Tomac, pe B1 TV: Republica Moldova, o miză pentru Rusia

Întrebat cum de nu are România o reacție oficială la cele întâmplate, eurodeputatul PMP a declarat: „Sunt uimit de lipsa de maturitate de care dau dovadă politicienii români. Ieri a fost unul dintre subiectele principale dezbătute în începutul ședinței plenare la Strasbourg a Parlamentului European. Am văzut o reacție a Casei Albe. În schimb, noi ne ținem de glumițe ieftine și asta deranjează profund pentru că arată o lipsă de maturitate și înțelegere în detaliu a ceea ce se întâmplă în Republica Moldova”.

„Arată o lipsă de maturitate în ceea ce privește înțelegerea fenomenului Republica Moldova. Acum, lucrurile sunt foarte clare. Rusia, prin vocea lui Putin, prin vocea lui Lavrov, a nuanțat în repetate rânduri că Republica Moldova reprezintă o miză pentru ei și evident că nimeni nu trebuie să neglijeze toate aceste amenințări”, a continuat Eugen Tomac.

„Republica Moldova este amenințată la ora actuală și nu trebuie uitat un lucru elementar, a avut un președinte pro-rus, are trupe militare ilegale pe teritoriul său de mai bine de 30 de ani, deci e o realitate cu care se confruntă zi de zi Republica Moldova și evident că în acest context noi nu putem face decât un singur lucru, să fim total alături de Republica Moldova și să oferim tot sprijinul necesar, pentru că aici vorbim de provocări care aduc atingere securității României”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`