Eugen Tomac: Singura noastră șansă ca națiune, pentru a deveni mai puternici și mai dezvoltați, este să investim continuu și eficient în educație

Publicat: 03 08. 2021, 09:12
Actualizat: 03 08. 2021, 09:15
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac a explicat, marți, că putem depăși decalajul dintre noi și vestul Europei în următoarele decenii doar dacă investim continuu și eficient în educație. Oficialul i-a felicitat pe elevii români distinși cu medalii la Olimpiada de Chimie, unde s-au remarcat ca fiind „printre cei mai buni din lume și au obținut trei medalii de aur și una de argint”.

Cele trei medalii de aur au fost cucerite de Mircea-Raul Bodrogean și Alexandru Cătălin Dianu de la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv de Tudor Lile de la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad. Ștefan Dimitriu de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov a câștigat argintul.

Eugen Tomac: „Este meritul lor și al profesorilor”

„Este meritul lor și al profesorilor care le-au descoperit potențialul și i-au încurajat să facă performanță. Singura noastră șansă ca națiune, pentru a deveni mai puternici și mai dezvoltați, este să investim continuu și eficient în educație. Doar așa putem depăși în următoarele decenii decalajul care există între noi și vestul Europei”, a scris Eugen Tomac, marți, pe Facebook.