Eugen Tomac şi Mircea Lubanovici din Colegiile 2 şi 3 Diaspora, singurii candidaţi ARD care au obținut peste 50% din voturi

Publicat: 11 12. 2012, 11:09

Fostul secretar de stat în Ministerul de Externe Eugen Tomac (foto stânga) şi deputatul PDL Mircea Lubanovici sunt singurii candidaţi la alegerile parlamentare din partea ARD care au obținut peste 50% din voturi. Cei doi au candidat în două colegii din străinătate.

Eugen Tomac a obținut 78% (11.473 voturi) în Colegiul 2 Diaspora pentru Camera Deputaților, colegiu care cuprinde și Republica Moldova, scrie Gândul. Numărul minim necesar de voturi pentru obţinerea unui mandat în acest colegiu a fost de 7.303.

Mă bucur că alegătorii m-au primit aşa. Reţeta a fost corectitudinea în relaţia cu cetăţenii români din diaspora şi o campanie electorală onestă. Am încercat să nu-i înşel şi am demonstrat că se poate câştiga şi fără resurse”, a Eugen Tomac.

Următorii clasaţi în Colegiul 2 Diaspora au fost Victor Alexeev (USL), cu 1.932 de voturi şi Gheorghe Viţă (PP-DD), cu 531 voturi.

Mircea Lubanovici a reuşit să obţină 1.741 voturi în Colegiul 3 Diaspora, tot la Camera Deputaţilor, în condiţiile în care numărul minim necesar de voturi pentru obţinerea unui mandat în acest colegiu a fost de 1.696.

Pe locul al doilea în Colegiul 3 Diaspora s-a clasat Ionela Tănase (USL), cu 1.116 de voturi, urmată de George Sîngeorzan (PP-DD), cu 173 de voturi.