Eugen Tomac: ”Câștigătorii acestor alegeri sunt românii care au ales înțelept! Se impune modificarea legii pentru a oferi românilor din Diaspora o reprezentare proporțională în Parlament”

Publicat: 24 11. 2019, 21:48
Foto: Facebook / Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, este de părere că cei care au câștigat alegerile prezidențiale sunt românii ”care au ales înțelept”.

Tomac la felicitat pe Klaus Iohannis pentru scorul pbținut la scrutinul prezidențial și a subliniat că în acest context se impune ”modificarea legii privind alegerile parlamentare pentru a oferi românilor din Diaspora o reprezentare proporțională în Parlamentul României”.

”Câștigătorii acestor alegeri sunt românii care au ales înțelept!

Îl felicit pe domnul Klaus Iohannis pentru realegerea în funcția de Președinte al României și le mulțumesc tuturor susținătorilor noștri care au votat astăzi pentru candidatul de dreapta în finala alegerilor prezindențiale.

După aceste alegeri, se impune, de urgență, modificarea legii privind alegerile parlamentare pentru a oferi românilor din Diaspora o reprezentare proporțională în Parlamentul României.

PMP va depune mâine o inițiativă legislativă în Parlament prin care solicităm ca numărul parlamentarilor care îi reprezintă pe cetățenii români de peste hotare să fie de minim 15 deputați și 5 senatori.

Prezența la vot a aproape un milion de cetățeni români de peste hotare obligă statul român să acționeze imediat”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Klaus Iohannis, candidatul liberal la prezidențiale, a obținut un zdrobitor scor de 66,5% în cel de-al doilea tur de scrutin și-și asigură astfel un al doilea mandat la Cotroceni, arată exit-poll-ul IRES de la 20.00.