Eugen Tomac: „Putin s-a supărat pe decizia PE. Am reiterat astăzi, la Strasbourg, un adevăr incontestabil. României i-au fost luate teritorii care nu i-au fost înapoiate” (VIDEO)

Publicat: 15 01. 2020, 21:19
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, susține că a reiterat, miercuri, la Strasbourg, „un adevăr incontestabil”, și anume că „României i-au fost luate teritorii care nu i-au fost înapoiate” odată cu celebrul pact Ribbentrop-Molotov dintre Germania nazistă și URSS.

„Putin s-a supărat pe decizia Parlamentului European de condamnare a pactului Ribbentrop – Molotov. Rămâne cu supărarea. Poziția Parlamentul a ramas aceeași. Am reiterat astăzi, la Strasbourg, un adevăr incontestabil. României i-au fost luate teritorii care nu i-au fost înapoiate”, a scris Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Eugen Tomac face referire la o rezoluție adoptată de Parlamentul European în luna septembrie, prin care blocul comunitar a condamnat pactul de neagresiune dintre Germania nazistă și URSS și care a consemnat o premieră istorică. Printr-un amendament promovat de Traian Băsescu și susținut puternic de Eugen Tomac, UE a recunoscut în premieră că, prin înțelegerea dintre dictatorii Hitler și Stalin, teritorii ale României au fost ocupate și anexate, dar niciodată returnate. (Detalii AICI)