Eugen Tomac (PMP): Suntem optimiști până în ultima clipă / Ne vom formula punctul de vedere după rezultatele finale, dar dincolo de orice România are nevoie de o majoritate stabilă creată cât mai rapid (VIDEO)

Eugen Tomac (PMP): Suntem optimiști până în ultima clipă / Ne vom formula punctul de vedere după rezultatele finale, dar dincolo de orice România are nevoie de o majoritate stabilă creată cât mai rapid (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac a explicat că rămâne optimist „până în ultima clipă” în ceea ce privește șansele PMP de a atinge în cele din urmă pragul electoral necesar de 5% pentru accederea în viitorul Parlament. Dincolo de orice însă, spune el, „România are nevoie de o majoritate stabilă creată cât mai rapid”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Eugen Tomac, președintele PMP

Întrebat de Tudor Mușat, luni seară, pe B1 TV, dacă mai e loc de o schimbare la nivelul rezultatelor, președintele PMP a explicat: „Noi suntem optimiști până în ultima clipă. La noi chiar e valabilă expresia fiecare vot contează, că se probează acum. Sigur că ne dorim să rămânem partid parlamentar, dar așteptăm numărătoarea oficială astfel încât să știm cu exactitate cum s-au încheiat alegerile”.

Referitor la eventuale explicații pentru scorul obținut de PMP, Eugen Tomac a declarat: „Este greu să răspund la această întrebare atât de direct dintr-un simplu motiv, pentru că peste 220.000 de voturi de la locale până la parlamentare ne lipsesc, pe de o parte, și la toate alegerile celelalte am avut peste 550.000 de voturi, prezidențiale, europarlamentare. În mod clar, criza de sănătate și-a pus amprenta și pe aceste alegeri și nu am cum să nu constat că a existat un absenteism generat de pandemie”.

Despre posibilitatea ca pandemia să fi lovit mai mult în PMP decât în celelalte partide înscrise în cursa de duminică, Eugen Tomac a spus: „Nu numai în ai noștri, că și alte partide visau la scoruri mai mari și au obținut scoruri mai mici. Îmi este foarte greu, dar în mod evident există și acest risc pe de o parte, pe de altă parte și această nesiguranță care s-a așezat în societate, și mesajul nostru destul de echilibrat n-a fost poate cel mai convingător în această campanie. Este impropriu spus că am făcut campanie, pentru că n-am putut să discutăm cu cetățenii. Doar la televizor și pe internet, unde am putut să diseminăm mesaje”.

„Evident, punctul nostru de vedere ni-l vom formula după ce vom avea rezultatele finale, dar dincolo de orice România are nevoie de o majoritate stabilă creată cât mai rapid, pentru că inclusiv demisia premierului arată foarte clar că există un calendar în ceea ce privește preluarea de către un nou guvern și crearea unei noi majorități într-un timp cât mai scurt, imediat după ce se învestește noul Parlament. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt destul de clare, pentru că suntem sub o presiune destul de mare. Fiind și în pandemie, având și un calendar pe care trebuie să îl respectăm în ceea ce privește fondurile pentru redresare și reziliență, că acolo timpul se scurge destul de rapid”, a mai adăugat Eugen Tomac, președintele PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`