Eugen Tomac (PMP): Rămânem încrezători până în ultima clipă / În mod clar, pandemia a afectat prezența la vot (VIDEO)

Publicat: 07 12. 2020, 00:20
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac, președintele PMP, a explicat că, „chiar dacă se vor schimba poate câteva procente între rezultatele partidelor, trendul este unul cât se poate de clar”. „Legat de rezultatul în țară, vor putea exista schimbări pentru că cel mai probabil acum sunt centralizate secțiile mai mici, fie din mediul rural sau secții din mediul urban unde a existat o prezență mai scăzută”, a mai spus el, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac, președintele PMP: „Rămânem încrezători până în ultima clipă”

Întrebat cum arată situația în acest moment și dacă este de părere că se mai poate schimba ceva, Eugen Tomac a răspuns: „În mod sigur se mai pot schimba multe date, pentru că aici asistăm la o situație legată secții mai mici. În mod clar, lucrurile pot avea o anumită evoluție, sunt doar 50%. Sigur că trendul este cel pe care nu îl poate neglija nimeni legat de rezultat. Chiar dacă se vor schimba poate câteva procente între rezultatele partidelor, trendul este unul cât se poate de clar. Totuși, sunt 50% din voturile numărate în București. Inclusiv în București și în țară mai pot apărea surprize, însă nu cred că rezultatul se va schimba semnificativ. Legat de rezultatul în țară, vor putea exista schimbări pentru că cel mai probabil acum sunt centralizate secțiile mai mici, fie din mediul rural sau secții din mediul urban unde a existat o prezență mai scăzută. Așteptăm cu interes – și noi facem o numărătoare paralelă, și bineînțeles că rămânem încrezători până în ultima clipă”.

Întrebat când va avea PMP date clar și dacă le așteaptă pe cele de la BEC, Eugen Tomac a explicat: „Am încredere în numărătoarea paralelă pe care o realizăm aici, la PMP, și bineînțeles atunci când vom avea toate procesele verbale introduse în baza de date pe care o avem aici vom ști cu exactitate care este rezultatul. Până atunci, suntem în contact cu colegii noștri, pe care i-am rugat să fie atenți, să nu părăsească niciunul vreo secție de vot și să ne comunice rezultatul atunci când este trecut în procesul verbal și asumat de toți membrii din secția de vot”.

Referitor la nivelul scăzut de prezență la urne și la intrarea AUR în Parlament, președintele PMP a afirmat:În primul rând, în mod clar, pandemia a afectat prezența, pentru că sunt foarte mulți cetățeni care nu au dorit să participe la acest scrutin electoral, din rațiuni ce țin de protecție, din rațiuni ce țin de recomandări primite din partea autorităților. Chiar dacă s-a explicat destul de clar că nu există niciun risc. Legat de întrebarea dumneavoastră cu privire la posibilitatea intrării în Parlament a unui nou partid, eu am fost surprins, de exemplu, că ieri liderul acestui partid a spus o chestiune pe care nimeni n-a comentat-o, nici noi nu am vrut să punem accent pe ea fiind ziua tăcerii, dar a spus cu voce tare, înregistrându-se într-o declarație, că are informații de la anumite structuri de informații că în această seară vor fi transformate voturi de la ei, către PMP, lucru care mă revoltă. Trebuie să iasă să explice de la ce structuri de informații are aceste date, pentru că nu sunt lucruri cu care să glumești”.