Eugen Tomac (PMP): ‘Avocatul diavolului’ Aurelian Pavelescu face trafic cu simbolul PNȚCD și se aliază cu penalul Dragnea

Publicat: 29 03. 2019, 11:46

Președintele PMP, Eugen Tomac, critică decizia lui Aurelian Pavelescu de a implica PNȚCD, un partid de mare renume în istoria româniei, într-un parteneriat cu PSD-ul lui Liviu Dragnea.

Tocmac consideră că Pavelescu, pe care-l numește „avocatul diavolului”, ”scoate la mezat ștampila partidului” pentru interesele propriuu.

“PNȚCD înseamnă Marea Unire.

PNȚCD înseamnă lupta românilor din Ardeal pentru drepturi naționale.

PNȚCD înseamnă victoria democrației în perioada interbelică.

PNȚCD înseamnă războiul libertății umane împotriva comunismului.

PNȚCD înseamnă renașterea României după Revoluția din 1989.

Ce reprezintă PNȚCD pentru Aurelian Pavelescu, deținătorul ștampilei partidului?

O dată la patru ani, acest clovn scoate la mezat ștampila partidului. Negociază prețul, ca la piață. Acum, avocatul diavolului s-a afișat cu penalul Dragnea. Pentru că dă bine la imagine, el face trafic cu simbolul PNȚCD, ceea ce întinează amintirea țărăniștilor, acei politicieni care au murit în închisorile comuniste sau acei care au luptat pentru democrație, după 1989”, scrie Tomac pe Facebook.

Președintele PMP vede în această alianță, PNȚCD – PSD, “o batjocură la adresa lui Maniu, care reprezintă sacrificiul luptei împotriva comunismului, o bătaie de joc la adresa lui Coposu, care a reinventat PNȚCD în vâltoarea vremurilor Revoluției române.”

Asemeneni reprezentanților Fundației Coposu, care susțin că “seniorul se răsucește în mormânt”, Eugen Tomac susține că ”Dragnea și Pavelescu, acești oameni cu care ne este rușine că suntem contemporani, reușesc să calce în picioare statuile pe care cu mare greutate le-am urcat pe postament, cu greu le-am adus în conștiința oamenilor, cu greu le-am implantat în sufletele tinerilor noștri.”

”Ceea ce prin revoluție au construit generațiile noastre, printr-o singură apariție publică reușesc acești impostori să demoleze.

Lăsați-ne valorile în pace, acolo unde sunt ele, în Pantheonul acestei țări. Lăsați-ne eroii, acolo, în Ceruri, de unde pot veghea neamul nostru. Iar voi, saltimbanci ai istoriei prezente, trăiți, în ”cercul vostru strâmt” și ”norocul vă petrece”.”, conchide Eugen Tomac.