Eugen Tomac (PMP): Pensiile speciale sunt un furt și ele trebuie eliminate

Eugen Tomac (PMP): Pensiile speciale sunt un furt și ele trebuie eliminate

Președintele PMP, Eugen Tomac, anunță că a apropus, vineri, în plenul Parlamentului, o soluție care ar ajuta la “închiderea bugetului făcut praf de PSD.”

“Sunt dezbateri aprinse legate de insuficiența banilor pentru mărirea alocațiilor, nu sunt bani pentru persoanele cu dizabilități, nu sunt bani pentru construirea de creșe.

Pentru a rezolva aceste probleme grave, soluția este simplă. În urmă cu o săpatămână a fost adoptată în Senat legea privind eliminarea tuturor pensiilor speciale, inițiativa propusă de PMP.

Dacă astăzi am vota în Camera Deputaților aceasta lege, în mod automat cei peste 1,2 miliarde de lei ar putea fi realocați pentru mărirea alocațiilor, pentru personale cu dizabilități și chiar ar fi suficienți bani pentru construirea a 1000 de creșe.

Pensiile speciale sunt un furt și ele trebuie eliminate”, a scris Tomac pe Facebook.

Parlamentul a aprobat vineri în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului proiectul de buget pe 2019 cu 275 de voturi pentru, 122 de voturi împotrivă şi 2 abţineri. – DETALII AICI

Mai multe amendamente la forma bugetului adoptată de Guvern au trecut în această săptămână de dezbateri în Parlament printre care şi un amendament depus dePNLprin care alocaţiile copiilor începând cu 1 martie. -(Detalii AICI)

Acesta a provocat un scandal în plen după ce coaliţiaPSD-ALDE a fost luată pe neaşteptate cu trecerea proiectului şi iniţial a vrut reluarea votului. Acesta va duce la majorarea bugetului Ministerului Muncii pe anul 2019 cu 2.130.528.000 lei.

Cu toate acestea,PSDse laudă pe Facebook cu dublarea alocațiilor pentru copii, deși amendamentul aparține deputatului PNLRobert Sighiartău. – DETALII AICI

Urmăriți B1TV.ro și pe
`