Eugen Tomac (PMP): ‘Pe străzile României se așează iadul pe pământ. Voi solicita testarea pentru Covid-19 a tuturor oamenilor aflați în carantină și autoizolare’

Eugen Tomac (PMP): ‘Pe străzile României se așează iadul pe pământ. Voi solicita testarea pentru Covid-19 a tuturor oamenilor aflați în carantină și autoizolare'

Președintele PMP, Eugen Tomac, face un apel disperat la români să respecte regulile impuse de autorități.

Pe străzile României se așează iadul pe pământ.

Sunt revoltat când văd că avem, în continuare, mulți, mult prea mulți inconștienți care nu înțeleg că suntem în stare de război cu un inamic care se plimbă pe străzi și seamănă iadul pe pământ.

Stați în casă și nu mai ieșiți decât o singura dată la 3 zile pentru strictul necesar.

Nu putem opri acest inamic care devastează tot ce îi iese în cale decât dacă stam în casă’, scrie Tomac pe Facebook.

Președintele PMP se arată îngrijorat de câți români pot fi purtători asimptomatici ai virusului și se plimbă pe la supermarketuri. El atrage atenția că sistemul nostru medical, și așa șubred, nu va face față valului de inconștienți.

Sunt absolut convins că numărul cetățenilor contaminați de COVID-19 este mult mai mare decât ceea ce ține sub control statul.

Sistemul nostru de sănătate nu va face față dacă nu va opriți, nimic nu este mai important decât să câștigam timp în lupta cu acest inamic invizibil nimicitor.

Cazul de la Suceava arată unde putem ajunge, în doar câteva săptămâni, dacă nu respecta decizia cerută de stat de a sta în casă’, adaugă acesta.

Eugen Tomac a mai precizat că va solicita Guvernului să testeze toate persoanele aflate în carantină și autoizolare, iar Ministerului Economiei să solicite industriei să producă de urgență aparate respiratorii pentru cei care manifestă grav infectarea cu Covid-19.

Voi solicita astăzi Guvernului României să acționeze urgent în următoarele trei direcții esențiale în lupta cu Coronavirusul:

1. Să dispună testarea tuturor persoanelor aflate în carantină.

2. Să fie testate toate persoanele care se află în autoizolare.

3. Ministerul Economiei să solicite industriei autohtone ca, în cel mai scut timp, să producă aparate respiratorii pentru tratamentul celor infectați de Coronavirus.

Aceste trei măsuri sunt esențiale și trebuie luate acum pentru a opri instalarea iadului pe teritoriul României’, conchide Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`