Eugen Tomac (PMP): Moment hotărâtor pentru Europa, care a demonstrat că rămâne unită și este capabilă să depășească orice criză. Sper să valorificăm complet cele 80 de miliarde de euro

Eugen Tomac (PMP): Moment hotărâtor pentru Europa, care a demonstrat că rămâne unită și este capabilă să depășească orice criză. Sper să valorificăm complet cele 80 de miliarde de euro
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, este de părere că negocierile de la Bruxelles, unde liderii statelor naționale din UE au ajuns la un acord asupra bugetului multianual și a fondului european de redresare economică, au reprezentat un „moment hotărâtor pentru Europa”, care „a demonstrat că rămâne unită și este capabilă să depășească orice criză”.

Eugen Tomac (PMP), despre unitatea europeană și acordul de la Bruxelles

„Moment hotărâtor pentru Europa. Statele membre ale UE au ajuns la un acord istoric privind pachetul de recuperare și bugetul european.Au fost negocieri dure, au existat dezacorduri majore, însă după cel mai lung summit de vară al Uniunii, 1.824 miliarde de euro vor fi direcționați spre ajutorarea statelor lovite puternic de această pandemie. Pachetul include un fond de redresare de 750 de miliarde, acordate sub formă de credite și împrumuturi, iar 1.074 miliarde de euro – cadrul financiar multianual pentru următorii 7 ani. Dintre aceștia, 79,9 miliarde de euro vor reveni României, bani pe care sper să îi valorificăm în totalitate.Cooperarea în astfel de momente dificile este esențială, iar Europa a demonstrat că rămâne unită și este capabilă să depășească orice criză”, a scris Eugen Tomac, marți, pe Facebook.

Moment hotărâtor pentru Europa. Statele membre ale UE au ajuns la un acord istoric privind pachetul de recuperare și…

Publicată de Eugen Tomac peMarţi, 21 iulie 2020

România ar putea beneficia de aproape 80 de miliarde de euro din fonduri europene

La capătul unor negocieri care au început vineri și s-au încheiat abia marți dimineață, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va beneficia de o alocare de aproape 80 de miliarde de euro, în baza acordului convenit de liderii naționali din UE la reuniunea specială a Consiliului European. Pentru ca bugetul să intre în vigoare și să producă efecte, totuși, el mai are nevoie și de votul Parlamentului European, care a sugerat că îi va aduce o serie de modificări.

„E un acord extrem de important pentru Europa şi pentru România. După discuţii şi negocieri, am obţinut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene. Vom folosi această sumă pentru a reface infrastructura, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a reconstrui sistemele publice.O parte semnificativă a acestei sume va fi folosită pentru revigorare economică”,a declarat președinteleKlaus Iohannis.

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, vicepreședintele Comisiei pentru Apărare, a reacționat și el la această veste, salutând „reușita impresionantă” a președintelui. El suține că „faptul că diplomația luiKlaus Iohannisaduce României 80 de miliarde de euro, deci o umbrela economică necesară pentru depășirea crizei, va împingePSD- incapabil să admită succesul unui adversar politic și veștile bune pentru țară – în corzile discursului «covidosceptic».Și e un lucru extrem de periculos în condițiile în care luna august va fi decisivă pentru conținerea pandemiei în limite controlabile. PentruPSD, modul în care se va raporta la succesul european al luiKlaus Iohannis- cu frustrare, adversitate sau, dimpotrivă, fair-play – e un test elementar de responsabilitate politica și patriotism. Până acum, e un capitol la care partidul Vioricăi Dancilă a dezamăgit întotdeauna”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`