Eugen Tomac (PMP): „Fără o Românie întreagă, nici UE nu este întreagă” / Eurodeputatul, declarații despre o zi crucială pentru viitorul blocului comunitar (VIDEO)

Publicat: 27 11. 2019, 13:13
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Fără o Românie întreagă, nici Uniunea Europeană nu este întreagă, a afirmat eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, care a precizat că, miercuri, acordă „unul dintre cele mai importante voturi din activitatea” sa politică, cel privind validarea Comisiei von der Leyen.

„Votez astăzi ca un european convins, pentru o Europă unită în care să se regăsească toți românii. Fără o Românie întreagă, nici Uniunea Europeană nu este întreagă”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Eurodeputatul a subliniat că „ceea ce are mai sfânt UE” sunt „valorile care o fac puternică: pacea, piața unică, democrația și statul de drept”. El a adăugat că blocul comunitar „este un proiect politic de succes pe care înaintașii noștri au reușit să-l creeze”.

„Uniunea Europeană este un proiect politic de succes pe care înaintașii noștri au reușit să-l creeze. Nu este simplu să pui la aceeași masă oameni care provin din țări și culturi diferite, din familii politice diferite și să creezi acest proiect uriaș care a adus pacea și prosperitatea în Europa.

Noi, românii, am fost întotdeauna parte a Europei. Locul nostru este aici și trebuie să luptăm pentru mai multă integrare. Aceasta este forța Uniunii Europene: unitatea și solidaritatea europenilor”, a mai spus Eugen Tomac.

În aceste condiții, consideră liderul PMP, România trebuie să accelereze procesul de intrare în zona Euro.

„Uniunea Europeană nu trebuie privită doar ca pe un contabil care împarte bani. Uniunea Europenă este prezentul și viitorul nostru. Sunt foarte multe oportunități pe care ni le oferă astăzi construcția europenă și pe care trebuie să le valorificăm. Iar pentru asta trebuie să accelerăm procesul de intrare în zona Euro. Economia românească are nevoie de acest salt vital, pentru că doar așa putem fi pe deplin integrați, doar așa putem face față competiției interne.

Dincolo de neîmpliniri, dincolo de nemulțumiri și așteptări, fie că ne referim la migrație, la probleme de ordin social, sau schimbările climatice, este esențial să apărăm ceea ce putem numi un succes european. Valorile care ne fac unici și puternici, precum libertatea de mișcare, libertatea de exprimare, libertatea religioasă, libertatea de întrunire sunt cele pe care trebuie să le apărăm cu orice preț”, crede eurodeputatul PMP, Eugen Tomac.