Eugen Tomac (PMP): Este absolut esențial să punem în aplicare rezultatul referendumului privind reducerea numărului de parlamentari (VIDEO)

Eugen Tomac (PMP): Este absolut esențial să punem în aplicare rezultatul referendumului privind reducerea numărului de parlamentari (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

PMP intenționează să prezinte în această săptămână „câteva dintre prioritățile” formațiunii pentru viitorul Parlament, a anunțat Eugen Tomac, președintele partidului, luni. În acest context, el a explicat că regretă că restul partidelor„nu conștientizează nici în ceasul al XII-lea că este nevoie de solidaritate, că este nevoie de consens, de compromis politic pentru a salva locurile de muncă, pentru a da o nouă perspectivă sistemului de sănătate publică și, bineînețeles, pentru a deveni parteneri ai antreprenorilor din România și ai întregii industrii care suferă în momentul de față”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac: PMP, singurul partid politic din România care a depus în Parlament un proiect pentru reducerea numărului de parlamentari

„Dorim în această săptămână să prezentăm câteva dintre prioritățile Partidului Mișcarea Populară pentru viitorul Parlament. Am făcut imediat după ce am depus candidaturile în toată țara și pentru circumscripția diaspora o analiză profundă legată de situația din țară. Bineînțeles, plecând de la această realitate a vremurilor prin care trecem, plecând de la nevoia că criza din sănătate nu va trece atât de rapid și va lăsa urme adânci în societate, considerăm că este absolut necesar să dăm dovadă de maturitate politică și să acționăm cu mult curaj în viitorul Parlament. Regretăm că celelalte partide nu conștientizează nici în ceasul al XII-lea că este nevoie de solidaritate, că este nevoie de consens, de compromis politic pentru a salva locurile de muncă, pentru a da o nouă perspectivă sistemului de sănătate publică și, bineînețeles, pentru a deveni parteneri ai antreprenorilor din România și ai întregii industrii care suferă în momentul de față. Ca un partid care se respectă și care pune accent pe interesele vitale ale României, considerăm că în perioada imediat următoare este absolut esențial, din respect pentru cetățenii români și din respect pentru instituția numită Parlamentul României, să punem în aplicare rezultatul referendumului cu privire la reducerea numărului de parlamentari”, a subliniat președintele PMP.

Eugen Tomac susține că „PMP este singurul partid politic din România care a depus în Parlament această lege prin care am cerut reducerea numărului de parlamentari – lege adoptată de Senat, din păcate de doi ani de zile Camera Deputaților, comisiile de specialitate nu doresc să redacteze un raport prin care să dăm un vot și să reducem numărul de parlamentari la 300. Acum, în moment de criză, este absolut esențial să dăm un mesaj de respect față de cetățeni și de responsabilitate, bineînțeles de atașament față de democrație pentru că într-un stat democratic cetățenii sunt cei care decid, iar milioane de români au spus că vor maxim 300 de parlamentari, obiectiv care este de actualitate și astăzi”.

Guvernul Orban a programat alegerile generale pentru data de 6 decembrie, dar cu toate acestea, potrivit Curții Constituționale, Hotărârea respectivă își încetează efectele odată ce va intra în vigoare proiectul de lege care oferă Parlamentului prerogativa de a stabili data scrutinului. Președintele Klaus Iohannis a retrimis proiectul în Legislativ, spre reexaminare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`