Eugen Tomac: PMP e în „discuții avansate” cu USR și Forța Dreptei pentru formarea unei alianțe / El acuză un „desant PSD și PNL pe racolări de partid”

Eugen Tomac: PMP e în „discuții avansate” cu USR și Forța Dreptei pentru formarea unei alianțe / El acuză un „desant PSD și PNL pe racolări de partid”
Eugen Tomac, președintele PMP. Sursa foto: Eugen Tomac / Facebook

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a declarat, joi, că partidul pe care îl conduce se află în „discuții avansate” cu USR și Forța Dreptei în vederea formării unei alianțe de Dreapta pentru alegerile de anul viitor.

Totodată, acesta a denunțat un „desant PSD și PNL pe racolări de partid” din PMP și a catalogat ca fiind „abuzivă” decizia Autorității Electorale Permanente (AEP), condusă de ex-PSD-istul Toni Greblă, de a suspenda subvenția de la stat pe care o primea PMP-ul.

Tomac, despre viitoarea alianță PMP – USR – FD

„Avem discuții avansate în direcția construcției unei alianțe. Negocierile merg bine. În mod sigur, trebuie să creăm cât mai rapid această construcție, pentru că cetățenii așteaptă o ofertă serioasă de la clasa politică.

Voință politică există din partea tuturor partidelor care vor face parte din această construcție. Rămâne de văzut care este calendarul pe care ni-l asumăm pentru a pune în operă o coalizare a partidelor de dreapta. În orice caz, o coalizare a partidelor de dreapta poate reseta scena politică”, a declarat Eugen Tomac, pentru G4Media.

Tomac denunță acțiuni abuzive împotriva PMP

Totodată, acesta a acuzăt că, după ce AEP a suspendat fondurile de la stat pentru PMP, „s-a declanșat un desenat din partea PSD și PNL pe racolări de partid”.

„(Cristian Diaconescu, fostul președinte al partidului – n.r.) în tandem cu Toni Greblă, președintele AEP, au făcut mai multe demersuri în care, în mod abuziv, au suspendat subvenția PMP, tot cu scopul de a șicana partidul.

În ziua în care ne-a fost suspendată subvenția asupra aleșilor locali ai PMP, s-a declanșat un desant din partea PSD și PNL pe racolări de partid. Deci, este o formă destul de sălbatică prin care s-a încercat destructurarea unui partid.

Acum, am conștiința împăcată și sentimentul lucrului bine făcut, în ideea că am rezistat la toate aceste lovituri și 99% din structurile PMP – și aici mă refer la toate organizațiile județene – sunt de acord cu constituirea alianței PMP-USR-Forța Dreptei. Urmează săptămâna viitoare să anunțăm un calendar al activităților complete”, a mai afirmat Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)