Eugen Tomac (PMP), după decizia JURI în cazul Rovanei Plumb: ‘Principalul vinovat, Viorica Dăncilă. Să se abțină de la orice nominalizare până când nu se votează moţiunea de cenzură’

Eugen Tomac (PMP), după decizia JURI în cazul Rovanei Plumb: 'Principalul vinovat, Viorica Dăncilă. Să se abțină de la orice nominalizare până când nu se votează moţiunea de cenzură'

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, îi cere premierului Viorica Dăncilă să nu nominalizeze un alt parlamentar pentru funcția de comisar european, după respingerea Rovanei Plumb, până când se votează moțiunea de cenzură, pe care opoziția o va depune în zilele următoare.

Europarlamentarul PMP a precizat, totodată, că va cere la Bruxelles ca toți candidații „să fie luaţi la întrebări cu aceeaşi exigenţă” cu care au fost analizaţi candidaţii României şi Ungariei.

Principalul responsabil pentru această situaţie foarte urâtă în care este pusă ţara noastră este doamna Dăncilă. Prim ministrul nu trebuia să propună o persoană vulnerabilă pentru o asemenea poziţie importantă. Principalul vinovat în această chestiune nu este Plumb, care atât poate şi nu a fost în stare să-şi susţină propria candidatură, ci Viorica Dăncilă.(…) România plăteşte pentru că are un prim ministru iresponsabil care a propus o persoană slabă şi vulnerabilă. (…) Doamna Dăncilă trebuie să înţeleagă că este ridicol să persiste în prostie, deci nu mai poate spune că nu renunţă, cu atât mai mult cu cât o paşte o moţiune de cenzură care are şanse mari să treacă şi eu cred că ar trebui să se abţină de la orice nominalizare până când nu se votează moţiunea de cenzură, care va fi depusă de Opoziţie„, a declarat Tomac pentru agerpres.

Amintim că Rovana Plumb a fost respinsă definitiv, luni, pentru funcția de comisar european de către Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI), din cauza problemelor legate de declarația de avere. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`