Eugen Tomac (PMP), după ce noua ambasadoare a SUA a sosit în România: Kathleen Kavalec știe foarte bine țara noastră. A fost o onoare imensă colaborarea pe care am avut-o în trecut

Publicat: 10 02. 2023, 11:46
Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA în România. Foto: Ministerul Afacerilor Externe / Facebook

Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea agreată a Statelor Unite în România, a ajuns, joi, în București și a fost primită de Bogdan Aurescu la Ministerul de Externe pentru prezentarea scrisorilor de acreditare.

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, s-a arătat încântat că Statele Unite au trimis în România un diplomat care cunoaște cu adevărat țara noastră și întreaga regiune.

Tomac, despre venirea lui Kathleen Kavalec în România

„În aceste vremuri pline de provocări este esențial să păstram neclintit parteneriatul nostru strategic cu Statele Unite. Este principalul nostru aliat și mă bucur enorm că avem la București un ambasador care cunoaște foarte bine țara noastră, dar și întreaga regiune.

Personal, abia aștept s-o reîntâlnesc, a fost o onoare imensă colaborarea pe care am avut-o în trecut”, a transmis Eugen Tomac, urându-i succes lui Kathleen Ann Kavalec.

Cine este Kathleen Kavalec, noua ambasadoare a SUA în România

Kavalec este diplomat de carieră și vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

De-a lungul timpului, ea a ocupat mai multe funcții între care: şef al Misiunii OSCE în Bosnia şi Herţegovina, ofiţer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din România, consilier politic la Ambasada SUA din Ucraina şi ofiţer politic la Ambasada SUA din Rusia.

„Ambasadoarea agreată a SUA Kathleen Kavalec a evidențiat că România este un partener și aliat puternic, foarte apreciat al SUA și a asigurat că va depune toate eforturile pentru a contribui la dezvoltarea Parteneriatului Strategic româno-american”, a transmis joi MAE, într-un comunicat.