Eugen Tomac: Demisia ministrului Negrescu demonstrează că Guvernul Dăncilă nu e pregătit să preia Preşedinţia UE. Să depunem odată moţiunea de cenzură!

Publicat: 10 11. 2018, 14:55

Demisia lui Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, demonstrează că Guvernul Dăncilă nu este pregătit să preia Preşedinţia rotativă a UE, susține președintele PMP. Eugen Tomac le cere din nou liderilor PNL și USR, cu acestă ocazie, să depună împreună moţiunea de cenzură.

”A demisionat ministrul 20 19. Domnule Preşedinte Orban, domnule Preşedinte Barna, a demisionat ministrul responsabil de pregătirea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la 1 Ianuarie. Demisia ministrului Negrescu demonstrează că Guvernul Dăncilă nu este pregătit să preia Preşedinţia rotativă a UE. Haideţi să depunem odată moţiunea de cenzură! Dacă nu acum, atunci când şi pentru ce?”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Victor Negrescu şi-a depus demisia după şedinţa de Guvern de vineri. Demisia a fost confirmată de către ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care a spus că în respectiva ședință a avut loc ”o discuţie principială” despre modul în care România este pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. La rândul său, Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că la finalul şedinţei a avut loc o discuție între câțiva miniștri, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal”.