Eugen Tomac, despre evoluția CORONAVIRUSULUI: ‘Îi îndemn pe români să îşi păstreze calmul. Înţeleg că autorităţile au luat măsuri de control’

Publicat: 24 02. 2020, 14:15

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, face un apel la români să nu intre în panică în ceea ce privește epidemia de coronavirus.

Tomac afirmă că autoritățile române au luat măsurile necesare și că oamenii ar trebui să se informeze cu privire la măsurile de prevenție.

“Sunt atent la evoluțiile legate de răspândirea coronavirusului și îi îndemn pe români să își păstreze calmul. Dacă intrăm în panică, nu rezolvăm lucrurile. Înțeleg că autoritățile române au luat măsuri de control, dar oamenii trebuie să fie informați cum să se păzească în fața acestei epidemii.

Am participat, acum o lună, la dezbateri în Parlamentul European pe această temă și i-am cerut Comisarului european pe sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, să nu rămânem doar la stadiul de recomandări politice, ci să începem o campanie de comunicare cu cetățenii europeni pe partea de prevenție. Evitarea aglomerației, spălatul pe mâini și mersul la medic pentru tratarea simptomelor de gripă sunt măsuri la îndemâna oricui, care pot limita răspândirea acestei boli”, scrie Eurgen Tomac pe Facebook.

„Domnule președinte, doamnă comisară, intervenția mea este foarte scurtă. Într-adevăr, ne îngrijorează pe toți, Europa este preocupată de acest virus și pericolul vine tocmai de la faptul că este un virus care se răspândește foarte rapid.

Felicit Comisia și Consiliul pentru că acționează ferm, rapid, comunică, însă simt că trebuie să faceți mai mult tocmai pentru a informa cetățenii, în mod special cetățenii din zonele vulnerabile. Cred că este bine să treceți la următorul nivel, prin care să pregătiți, prin mijloacele de informare în masă, campanii prin care să încurajați cetățenii să se protejeze. Igiena, prevenția sunt lucruri esențiale în momente de asemenea criză”, este mesajul europarlamentarului PMP transmis ]n Parlamentul European.