Eugen Tomac: Marile economii se pregătesc de ceea ce este mai rău / România are nevoie, după 6 decembrie, de un parlament responsabil care să dea țării un guvern stabil (VIDEO)

Publicat: 26 11. 2020, 17:59
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac a subliniat că după alegerile din 6 decembrie România are nevoie „de un parlament responsabil care să dea țării un guvern stabil, care să se apuce de treabă și să fructifice toate oportunitățile pe care le avem”. „Trebuie să ne pregătim de ce este mai rău, trebuie să fim solidari, trebuie să luptăm pentru salvarea fiecărui loc de muncă, să atragem banii puși la dispoziție de Uniunea Europeană în următorii ani”, a mai spus președintele PMP, joi, în direct pe B1 TV, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac (PMP): „Pentru noi, faptul că suntem în Uniunea Europeană reprezintă o oportunitate uriașă”

Întrebat ce crede despre faptul că guvernul Boris Johnson din Regatul Unit se pregătește să facă un împrumut de 400 de miliarde de lire sterline pentru „nota de plată” a crizei COVID-19, Eugen Tomac a explicat: „E o sumă-record, o sumă uriașă, având în vedere că Marea Britanie este una dintre cele mai importante economii ale lumii, printre primele cinci. Este evident că această măsură arată seriozitate și un angajament extrem de puternic al Regatului Unit în ceea ce privește susținerea propriei economii. Pentru noi, faptul că suntem în Uniunea Europeană reprezintă o oportunitate uriașă – cele peste 84 de miliarde pe care îi va primi România de la Uniunea Europeană în următorii ani. Sunt resurse extrem de importante, dar, legat de știrea pe care o transmiteți dumneavoastră și ne-ați invitat să o comentăm, este clar că marile economii se pregătesc de ceea ce este mai rău, iar împrumutul acesta arată cât de sumbre sunt analizele financiare și economice din una dintre cele mai importante capitale financiare ale lumii, cum este Londra. Trebuie să ne pregătim de ce este mai rău, trebuie să fim solidari, trebuie să luptăm pentru salvarea fiecărui loc de muncă, să atragem banii puși la dispoziție de Uniunea Europeană în următorii ani. Tocmai de aceea, România are nevoie după 6 decembrie de un parlament responsabil care să dea țării un guvern stabil, care să se apuce de treabă și să fructifice toate oportunitățile pe care le avem”.

În timpul intervenției sale, președintele PMP se afla în Slobozia, județul Ialomița. Referitor la atmosfera de la fața locului, el a precizat: „E o situație extrem de sumbră aici, în sudul țării. Din Ialomița, din Slobozia, pot să vă spun că am întâlnit în această situație – pentru că Slobozia este un oraș aflat în carantină – foarte mulți oameni extrem de preocupați, oameni îngrijorați, oameni care se gândesc la ziua de mâine cu foarte multă speranță, oameni care sunt preocupați de faptul ca nu mai știu ce se va întâmpla cu locurile de muncă. Există foarte multă frământare aici. Tocmai de aceea cred că este responsabilitatea noastră să discutăm cu oamenii și să le explicăm că există oportunități pentru a putea depăși acest moment. E o situație incredibilă ceea ce am întâlnit aici. Pur și simplu îmi este dat să văd și acest aspect pe mine, ca om politic, mă motivează să fac tot ce îmi stă în putință pentru a-i asigura pe oameni că această nesiguranță, pe care o văd în ochii ialomițenilor, trebuie spulberată”.