Eugen Tomac: Klaus Iohannis este un om care nu și-a asumat nimic timp de 10 ani. Este limpede că demersul PNL viza o solicitare a șefului statului. Putea să spună orice, dar să nu vină cu această poveste (VIDEO)

Publicat: 27 09. 2024, 21:32
Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac. Sursa foto: Partidul Mișcarea Populară / Facebook

Eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a comentat ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis și a vorbit și despre proiectul care îi dădea posibilitatea șefului statului să candideze pe lista unui partid.

„Democrația a ajuns de decor, iar alegerile irelevante”

Eugen Tomac a precizat că Iohannis este un om care nu și-a asumat nimic timp de 10 ani și că e clar că, de fapt, demerul PNL viza o solicitare a șefului statului.

“Nu văd nicio surpriză. Este un om care nu și-a asumat nimic timp de 10 ani. De ce și-ar asuma măcar în ceasul al 12-lea vreo decizie, pentru că este limpede că demersul PNL viza o solicitare a șefului statului, care a văzut că după 10 ani și câteva decizii foarte interesante ale instanțelor, rămâne pe drumuri, că la NATO nu l-a așteptat nimeni, în Uniunea Europeană, ne spunea Rareș Bogdan, că va primi o funcție de top. Unde-i funcția, că a venit toamna și domnul Iohannis, singurul lucru pe care și-l dorea în ultimele săptămâni, era să aibă dreptul să poată candida. Acum, când a văzut că PSD-ul, din rațiuni strategice, și pentru a-i răspunde PNL-ului, probabil, pentru jocul pe care l-au făcut împreună, comasând forțat alegerile locale cu europarlamentare … e o realitate. La europarlamentare, PSD și PNL au candidat pe aceeași listă. Cert este că PSD și PNL își asumă și după 2024 un parteneriat împotriva intereselor acestei țări, pentru că este grav ce se întâmplă.

Democrația a ajuns de decor, iar alegerile irelevante. De ce să mai facem alegeri, dacă lucrurile sunt clare? Ori ceea ce face președintele în momentul de față este o dovadă crasă de lașitate pentru că este un om care nu-și asumă. Putea să spună orice, dar să nu vină cu această poveste, ‘nu m-a interesat. A fost o inițiativă a unor oameni care, pe cont propriu, s-au apucat să propună legi în Parlament și să facă demersuri la Biroul Electoral Central’.

Este o chestiune care arată, din păcate, fața unui om, care, 10 ani de zile, nu și-a căutat de fișa postului”, a precizat Tomac.