Eugen Tomac: Joe Biden cunoaște foarte bine realitățile de la noi / Se așteaptă o reîncălzire a relațiilor între mai multe capitale europene și Washington (VIDEO)

Eugen Tomac: Joe Biden cunoaște foarte bine realitățile de la noi / Se așteaptă o reîncălzire a  relațiilor între mai multe capitale europene și Washington (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac a explicat, miercuri seară, că actualul președinte al SUA a fost cel care a gestionat politica externă a Statelor Uniteîn ceea ce privește Europa „și în mod special relația cu România”, astfel că Joe Biden „cunoaște foarte bine realitățile de la noi”. Demnitarul european a explicat că a observat la Bruxelles că există un alt ton și că se așteaptă o reîncălzire a relațiilor între mai multe capitale europene și Washington.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac, în direct pe B1 TV, după ce Joe Biden a devenit oficial cel de-al 46-lea președinte al SUA

Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, dacă instalarea lui Joe Biden la președinția SUA poate fi interpretată ca o revenire a administrației Obama și ce consecințe ar avea acest lucru pentru România, inclusiv din perspectiva luptei anticorupție având în vedere cazul vizitei efectuate în SUA de Liviu Dragnea, Eugen Tomac a răspuns: „În mod clar, trebuie să subliniem un aspect extrem de important. Chiar și în timpul administrației Obama, pe politica externă în ceea ce privește Europa și în mod special relația cu România, a gestionat-o președintele actual, Biden, deci cunoaște foarte bine realitățile de la noi, este preocupat de politica pe flancul estic a Uniunii Europene, a NATO în mod special. Cred că, din acest punct de vedere, o revenire a echipei cu care a lucrat mi se pare un lucru absolut firesc. Ceea ce ține însă de priorități și de mandatul cu care va dori să revină în întreaga agendă de politică externă, inclusiv a Statelor Unite, Europa privește cu foarte multă speranță revenirea administrației democrate la Washington”.

„Observ la Bruxelles, există un alt ton pentru că președintele Trump a avut o abordare extrem de dură în relația cu liderii europeni. Se așteaptă o reîncălzire a relațiilor între mai multe capitale europene și Washington. Implicit, în ceea ce ne privește pe noi, eu cred că cel puțin pe dimensiunea de securitate și pe alte aspecte, inclusiv cele ce privesc situația statului de drept, dacă vreți s-o luăm în această cheie, administrația americană își va păstra aceeași linie pe care a avut-o și în timpul președintelui Obama”, a mai spus eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

Joe Biden a fost învestit miercuri în funcția de președinte al Statelor Unite și a devenit oficial cel de-al 46-lea președinte din istoria politicii americane. În discursul său inaugural, noul șef al statului american a vorbit inclusiv despre reconsolidarea alianțelor externe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie