Eugen Tomac, despre Vlad Voiculescu: Pare depășit și se scuză pe principiul nu sunt de vină că am ajuns în funcție în vreme de pandemie și curg incendiile în spitalele vechi de când lumea

Eugen Tomac, despre Vlad Voiculescu: Pare depășit și se scuză pe principiul nu sunt de vină că am ajuns în funcție în vreme de pandemie și curg incendiile în spitalele vechi de când lumea
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac susține că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este depășit de situație și caută explicații ”pe principiul nu sunt de vină că am ajuns în funcție în vreme de pandemie și curg incendiile în spitalele vechi de când lumea”. Într-o postare pe Facebook, Tomac propune două măsuri care, spune el, ar trebui luate de Guvern, iar Executivul ar demonstra astfel că ”este altceva decât PSD”.

”Se pare că pandemia ne-a anihilat complet simțul critic, iar societatea a devenit pe zi ce trece tot mai resemnată.

Dincolo de lozinci și urlete pline de furia mimată ce curge din plămânii politicianului revoltat pentru a impresiona preț de câteva secunde publicul dornic de răzbunare, nimeni nu vine cu soluții pentru sistemul de sănătate.

Ministrul pare depășit și se scuză, căutând în mod timid și absurd explicații, pe principiul nu sunt de vină că am ajuns în funcție în vreme de pandemie și curg incendiile în spitalele vechi de când lumea”, a scris Eugen Tomac.

Astfel, europarlamentarul propune două măsuri urgente despre care susține că ar trebui să fie puse în practică imediat, iar odată implementate ”ar schimba fundamental întregul sistem”.

”1. Transparență totală în cheltuirea bugetului ministerului și al Casei de Sănătate. Acest demers ar scoate sănătatea de sub presiunea imensă a risipirii resurselor uriașe și ar permite ca banii să fie canalizați rapid pe prioritățile sistemului.

2. Scoaterea spitalelor de sub influența directa a politicului. Spitalele trebuie să obțină statut de fundație publică de stat, pentru a putea avea o autonomie largă în ceea ce privește managementul și atragerea de resurse financiare. Un director care obține postul în baza unui concurs, cu un mandat de patru ani, poate canaliza resursele axat strict pe priorități, nu pe agenda politicului care privește spre sănătate doar prin prisma achizițiilor și nu este interesat de calitatea serviciilor oferite sau condițiile din spitale.

Aceste două obiective ar schimba fundamental întregul sistem și ele pot fi implementate imediat. Pentru aceasta, însă, este nevoie de un singur lucru, de voința politică!

Oare va avea curaj actualul Guvern să decupleze de la banii publici intresele transpartinice?”, a mai notat Eugen Tomac.

Eugen Tomac, despre Vlad Voiculescu: Pare depășit și se scuză pe principiul nu sunt de vină că am ajuns în funcție în vreme de pandemie și curg incendiile în spitalele vechi de când lumea

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”