Eugen Tomac, despre referendumul privind Bucureștiul: „Aceste atribuții nu ar trebui să existe la primăriile de sector”

Eugen Tomac, despre referendumul privind Bucureștiul: Aceste atribuții nu ar trebui să existe la primăriile de sector
Sursa foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac a declarat în emisiunea Special, cu Eli Roman, că PMP va susține referendumul inițiat de Nicușor Dan, pentru că în prezent primarii de sector au atribuții pe care ar trebui de fapt să le aibă primarul general al Capitalei:

“Domnul primar general ne-a solicitat o întâlnire, a fost la alianța forțelor de dreapta. Noi avem candidat pe domnul Ludovic Orban. Are un program pe care îl prezintă candidaților la prezidențiale ce ține de prioritățile Bucureștiului și aici lucrurile sunt foarte simple. Bucureștiul a avut o legislație destul de bine definită în ceea ce privește atribuțiile primarului general și ce ar trebui să facă primăriile de sector.

Din păcate, un guvern PSD, Guvernul Năstase, pentru că avea un primar general incomod, în mandatul 2000-2004, a modificat legislația privind Capitala și a transferat o parte din atribuții la primăriile de sector. Aceste atribuții nu ar trebui să existe la primăriile de sector pentru că cetățenii așteaptă soluții în primul rând de la primarul general. Chestiunile care țin de dezvoltare, de alocare de resurse, pentru că ne-am cam săturat de panseluțe și nu avem pasaje, poduri, avem un trafic infernal și o dezvoltare urbanistică extrem de haotică. Și ăsta este obiectivul primarului general pe care noi îl susținem.

PMP a fost timp de patru ani în majoritate și a susținut primarul general și mai departe prin consilierii noștri vom susține o majoritate care să pună în aplicare aceste proeicte. Până când nu o să avem un guvern partener al primarului general care să îi redea autoritatea pentru a dezvolta orașul, atâta timp cât vom avea șase orașe într-un singur oraș, Bucureștiul nu se va putea dezvolta, de aceea este bine-venit acest referendum pe care noi îl vom susține”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`