Eugen Tomac, despre incidentele din Transnistria: Se urmărește să se creeze o tensiune uriașă în societatea din regiunea transnistreană și din Republica Moldova

Publicat: 26 04. 2022, 21:25
Foto: Facebook / Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac a comentat pentru B1 TV, în emisiunea moderată de Tudor Mușat, situația tensionată din Transnistria, acesta precizând că sediul întregii operațiuni se află de fapt la Moscova:

„Asistăm la o serie de provocări pe care Federația Rusă le lansează în stânga Nistrului. Nu e nimic nou dincolo de Nistru pentru că de 30 de ani asistăm la o prezență militară ilegală în această regiune a Republici Moldova. Este unul dintre motivele pentru care Republica Moldova nu a putu face mai mult în procesul de apropiere de UE.

Nu de noi depinde ce se întâmplă în Transnistria. Sediul întregii operațiuni se află la Moscova faptul că la foarte scurt timp după incidentul de astăzi dimineață, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a venit și a  spus că cu privire la acte de terorism din Transnistria, urmărim cu foarte multă atenție arată nivelul de implicare și nivelul uriaș al provocărilor la care asistăm

Urmărește să creeze o tensiune uriașă în societatea din regiunea transnistreană și din Republica Moldova, pentru că oamenii nu au uitat ce înseamnă acest conflict”, a explicat Eugen Tomac.