Eugen Tomac, despre demisia lui Ludovic Orban: Se pare că premierul şi-a asumat rezultatul obţinut la alegeri

Publicat: 07 12. 2020, 20:33
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac, liderul PMP, a declarat că demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier înseamă că acesta şi-a asumat rezultatul obţinut la alegerile parlamentare.

„Da, se pare că premierul şi-a asumat rezultatul obţinut la alegeri. A promis că PNL va fi primul partid la aceste alegeri parlamentare şi acest gest în aceasă cheie îl privesc. Şi-a asumat rezultatul şi suntem într-un calendar strâns pentru formarea unei noi majorităţi şi a unei noi nominalizări. La noi este foarte valabilă această formulă – fiecare vot contează, pentru că observăm că sunt schimbări, ba suntem la 5%, ba la 4,9%. Lăsând la o parte această chestiune, rămân optimist că PMP va trece pragul şi după rezultatele oficiale vom putea avea opinii cu privire la majorităţi. Suntem partid de dreapta, am susţinut Guvernul liberal într-un moment în care nu a vrut nimeni să îl susţină. Deci rămânem consecvenţi”, a afirmat acesta, la Digi24, conform News.ro.

Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru

Amintim că, luni seară, Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că își depune mandatul de prim-ministru. După demisia sa, Guvernul „va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de Președintele României”. „Obiectivul pe care îl am este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD”, a mai spus liderul liberalilor.

„România are nevoie de un guvern responsabil, de un guvern care să reprezinte voința cetățenilor români care își doresc modernizarea României, dezvoltarea României și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar, că nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formațiunile politice de centru-dreapta care susțin cu claritate orientarea euroatlantică a României și care vor cu adevărat să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziție, și de asemenea să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare dintre cetățenii români”, a declarat Ludovic Orban.