Eugen Tomac, despre Convenția Românilor de Pretutindeni: „Cea mai mare reuniune unde s-a dezbătut la un nivel înalt problematica celor peste 10 milioane de români de peste hotare”

Publicat: 25 01. 2020, 12:19
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Convenția Românilor de Pretutindeni a fost cea mai mare reuniune unde s-a dezbătut la un nivel înalt problematica celor peste zece milioane de români de peste hotare, a afirmat Eugen Tomac, liderul PMP, care a precizat că evenimentul a fost organizat în numai două săptămâni.

„România are viitor!

Convenția Românilor de Pretutindeni a fost un eveniment de succes și pot spune cu mare bucurie că a fost una dintre cele mai reușite și autentice reuniuni ale românilor din întreaga lume. A fost cea mai mare reuniune unde s-a dezbătut la un nivel înalt problematica celor peste zece milioane de români de peste hotare.

Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați făcut un efort uriaș pentru a fi împreună pe 24 ianuarie, în zi de mare sărbătoare, la București.

Le sunt recunoscător invitaților noștri care au intrat în dialog cu românii de pe continentul nord American, din Europa occidentală sau vecinătatea imediată a României.

Toate discuțiile au fost despre România, despre soarta conaționalilor noștri și despre ce am putea corecta din așteptările care există.

Ar fi, totuși, câteva lucruri de precizat. În primul rând, că am organizat acest eveniment în calitate de deputat în Parlamentul European, împreuna cu colegul Constantin Codreanu, deputat, Președinte al Comisiei pentru românii din afara granițelor din Camera Deputaților.

Întregul eveniment de la Parlamentul României a foat organizat în doar două săptămâni.

S-au înscris la acest eveniment peste 500 de persoane. Am fost puși în situația de a opri înscrierile pentru că noi am așteptat cel mult 200 de participanți.

Ne-au onorat cu prezența profesori, preoți, jurnaliști, lideri ai comunităților românești, primari și aleși locali de origine română din alte state și mulți alți români dornici să revină acasa.

Precizez, de asemenea, ca toți participanții și-au asigurat singuri transportul, cazarea și celelalte cheltuieli. Noi am fost doar gazdele care au organizat Conventia”.