Eugen Tomac, despre Consiliul JAI din 9 martie: Se va discuta despre spațiul Schengen, însă subiectul accesului nostru lipsește cu desăvârșire

Eugen Tomac, despre Consiliul JAI din 9 martie: Se va discuta despre spațiul Schengen, însă subiectul accesului nostru lipsește cu desăvârșire
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, a atras atenția că aderarea României la Schengen „lipsește cu desăvârșire” de pe agenda de lucru a ședinței Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) din 9 martie, transmite Agerpres.

Eugen Tomac, despre aderarea României la Schengen și Consiliul JAI din 9 martie

Oficialul european a precizat că la reuniunea JAI se va discuta despre spațiul Schengen, dar nu și despre aderarea României.

„Pe 9 martie va avea loc un nou Consiliu JAI (Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne – n.r). Acolo se vor întâlni miniştrii de Interne din Uniunea Europeană. Se va discuta despre spaţiul Schengen. Însă nu se discută despre accesul nostru în spaţiul Schengen. Şi este prima şedinţă după cea din 8 decembrie 2022. Majoritatea politicienilor europeni şi români au spus atunci că la următorul JAI vom intra în mod sigur. Iată că următorul JAI are loc peste două zile. Din păcate, subiectul accesul nostru în spaţiul Schengen lipseşte cu desăvârşire”, a declarat Eugen Tomac, marți, într-o conferință de presă la Iași.

El se află la Iași și pentru a lansa strângerea de semnături pentru petiția „România merită în Schengen”, demers făcut în contextul acțiunii pe care a inițiat-o la Curtea de Justiție a UE împotriva deciziei JAI din 8 decembrie, când a fost respinsă aderarea României.

„De aceea acest proces pe care l-am deschis şi această campanie de strângere de semnături are o mare miză”, a continuat Eugen Tomac.

Liderul PMP i-a invitat pe români să semneze online prin www.romaniaschengen.ro.

„Noi am făcut primul pas şi cred cu toată tăria că această acţiune este singura modalitate prin care România, într-un termen rezonabil, va putea să beneficieze de toate drepturile pe care le au toate celelalte state membre care se bucură de libera circulaţie în Uniunea Europeană. Această acţiune are nevoie de sprijinul fiecărui român”, a subliniat EugenTomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`