Eugen Tomac, despre aderarea la Schengen: În continuare, Olanda este una dintre țările care se opun și utilizează, din nefericire, politic intern acest subiect (VIDEO)

Eugen Tomac, despre aderarea la Schengen: În continuare, Olanda este una dintre țările care se opun și utilizează, din nefericire, politic intern acest subiect (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Atât timp cât aderarea României la spațiul Schengen va exista ca temă de dezbatere politică internă în diferite state ale UE, noi avem o sensibilitate mare și ea trebuie rezolvată printr-un dialog extrem de inteligent și constant, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, miercuri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Ce a spus Eugen Tomac (PMP), pe B1 TV, despre aderarea României la spațiul Schengen

„Eu cred că suntem destul de convingători, însă am ratat (…) ocazii pe care le-am avut în ultimii 10 ani. Să nu uităm, totuși, că a existat un calendar deja stabilit în 2012 prin care trebuia să aderăm la spațiul Schengen. Pe 1 octombrie 2012 știu că se pregătiseră și plăcuțele la aeroport, trebuia să intrăm cu aeroportul în zona Schengen, deci a existat un calendar”, a amintit oficialul european.

El susține că, din rațiuni politice, anumite state „și-au schimbat optica” în ceea ce privește România.

„Evident că, din rațiuni politice, există state care și-au schimbat optica în ceea ce ne privește pe noi, pe de o parte. Pe de altă parte, între timp, lucrurile au evoluat. A fost un moment extraordinar acesta pe care treubie să îl fructificăm. Criza umanitară a sensibilizat foarte multă toată Uniunea Europeană. Aici însă este nevoie de ambiție și determinare în a pune pe agenda acest subiect”, a continuat eurodeputatul.

Referitor la faptul că Emmanuel Macron, care miercuri s-a întâlnit cu Președintele României, a exprimat susținerea Franței față de dosarul țării noastre, Eugen Tomac a spus: „Vreau să vă spun că Franța nu este o problemă la ora actuală. În continuare, Olanda este una dintre țările care se opun și utilizează, din nefericire, politic intern acest subiect”.

„Atât timp cât va exista această temă ca dezbatere politică internă în diferite state ale Uniunii Europene, noi avem o sensibilitate mare și ea trebuie rezolvată printr-un dialog extrem de inteligent, constant, nu, așa, din când în când cerem, că nu se întâmplă nimic”, a punctat eurodeputatul Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`