Eugen Tomac: Cred că Ministerul Sănătății, Guvernul în ansamblul său, în loc să politizeze anumite acțiuni anti-pandemie, ar trebui să înțeleagă că e nevoie de o comunicare cât mai profesionistă (VIDEO)

Publicat: 21 03. 2021, 23:23
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac s-a arătat de părere că lipsește autoritatea vocii care trebuie să convingă cetățenii să accepte că măsurile anti-coronavirus nu se iau împotriva cuiva, ci pentru a proteja vieți. În opinia sa, soluția pentru a depăși mai rapid și mai în siguranță această criză este reprezentată de un nivel de testare mai mare și de a vaccina anti-COVID-19 cât mai multă lume.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac (PMP), pe B1 TV, despre combaterea pandemiei de COVID-19 și felul în care comunică autoritățile

Întrebat la ce asistăm, în contextul în care Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, susține că incidența din Capitală este mai mare decât cea raportată oficial, eurodeputatul PMP Eugen Tomac a declarat: „Asistăm la un lucru extrem de grav. Dacă în urmă cu un an de zile apărea primul caz de coronavirus, iată că în decurs de un an de zile am avut peste 900.000 de cetățeni români infectați cu acest virus nenorocit și bilanțul pierderilor umane este tragic, pentru că peste 22.000 de persoane, cetățeni români, și-au pierdut viața pe teritoriul României din cauza pandemiei. Sunt niște cifre care ar trebui, totuși, să ne facă să înțelegem mult mai bine că ceea ce se întâmplă în jurul nostru nu e de glumă. Din păcate, dincolo de efortul uriaș și admirabil pe care îl face corpul medical, care duce greul acestei pandemii, am ajuns într-un punct extrem de riscant pentru că lipsește autoritatea statului”.

„Lipsește autoritatea vocii care trebuie să convingă cetățenii să accepte, deși s-a ajuns într-un prag al neputinței și al lipsei de răbdare, dar altă soluție nu există și cred că aici Ministerul Sănătății, Guvernul în ansamblul său, în loc să politizeze anumite acțiuni pe care le întreprinde pentru a combate pandemia, trebuie să înțeleagă un lucru esențial. Este nevoie de o comunicare constantă și cât mai profesionistă pentru a-i convinge pe cetățeni că toate deciziile care se iau nu sunt împotriva cuiva, ci sunt pentru a proteja vieți. Cred cu tărie că vom reuși să trecem mai rapid și mai în siguranță prin această criză dacă vom face ceea ce trebuie, și anume să testăm mai mulți cetățeni”, a mai spus Eugen Tomac.

El a adăugat că „România este printre statele din Uniunea Europeană care testează cel mai puțin”.

„Sunt state cu jumătate din populația României care au testat de două ori mai mult decât țara noastră. Aproape 6 milioane de teste am avut în decursul acestui an de pandemie, în comparație cu Portugalia și alte țări mult mai mici decât România care au avut peste 10 milioane de teste, deci cred că linia aceasta de a testa și, bineînțeles, în măsura în care vor exista vaccinuri, să vaccinăm cât mai multă lume este soluția pentru a depăși această pandemie. În rest, lumea a obosit și de mesaje politice, și de încurajări care nu-și au rostul sau decizii care sunt prost explicate”, a afirmat eurodeputatul.

El spune că „nimeni nu vrea să sufere din cauza pandemie, dar au apărut și altfel de probleme, cum sunt cele economice, cum sunt problemele din educație”.

„Cred că este necesară o comunicare extrem de convingătoare pentru că, repet, această oboseală lasă frâu liber descreiaților, iertați-mi expresia, care utilizează nemulțumirea pentru a aduna capital politic și acest lucru este extrem de grav”, a mai declarat Eugen Tomac.