Eugen Tomac: Bătălia pentru un viitor stabil și sigur, cu facturi la prețuri decente la energie, se poate realiza doar dacă eliminăm definitiv dependența de resursele Rusiei. Trebuie acționat rapid, acum!

Publicat: 15 03. 2022, 13:14
Actualizat: 15 03. 2022, 13:16
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, consideră că Guvernul trebuie să lucreze fără încetare pentru a identifica soluțiile cele mai bune astfel încât de anul viitor să nu mai depindem deloc de gazul rusesc.

Eugen Tomac (PMP): „Federația Rusă nu poate fi un partener credibil, pentru că nu respectă reguli”

„Zero dependență de gazul rusesc! Acesta trebuie să fie obiectivul zero al Guvernului, să lucreze fără încetare pentru a identifica cele mai bune soluții, astfel încât de anul viitor să nu mai depindem deloc de gazul rusesc. Federația Rusă nu poate fi un partener credibil, pentru că nu respectă reguli. Singurul mod de acțiune pe care îl recunoaște și îl practică este șantajul”, a scris oficialul european, marți, pe Facebook.

Eugen Tomac spune că „este timpul să fim cu un pas înaintea tuturor provocărilor”.

„Avem gaz în Marea Neagră, avem capacitatea de a ne asigura singuri tot necesarul de energie si este timpul să o facem cu mai multă determinare și curaj. Este timpul să fim cu un pas înaintea tuturor provocărilor. Bătălia pentru un viitor stabil și sigur, cu facturi la prețuri decente la energie, se poate realiza doar dacă eliminăm definitiv dependența de resursele Rusiei. Pentru asta trebuie acționat rapid, acum!”, a conchis Eugen Tomac.