Eugen Tomac, atac dur la adresa premierului: Marioneta lui Dragnea va răspunde penal pentru această ilegalitate (FOTO)

Publicat: 22 09. 2018, 15:39

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, critică în termeni duri ordonanţa de urgenţă dată de premierul Viorica Dăncilă privind legea electorală prin care a eliminat PMP din rândul partidelor care pot avea observatori în secţiile de votare, pe motiv că nu are grup parlamentar îm ambele Camere ale Parlamentului.

Deputatul arată că premierul Viorica Dăncilă va răspunde penale pentru această ordonanţă pe care o numeşte ilegală deoarece intră în contradicție cu legea 208/2015, care definește un partid parlamentar ca având cel puțin un grup.

Eugen Tomac a sesizat pe această speţă Biroul Electoral Central, Avocatul Poporului şi Comisia de la Veneția, dar doar instituţia europeană a anunţat că analizează solicitarea.

Redăm mai jos integral postarea lui Eugen Tomac:

VVD va raspunde penal pentru aceasta ilegalitate

Marioneta lui Dragnea a îngrădit activitatea unui partid politic printr-o ordonanță dată noaptea ca hotii.

Doamna Dancilă, nu puteti modifica legea doar ca o forma de sancționare a unui partid politic de opoziție!

Folosiți pentru răzbunare un referendum pe care țineți cu dinții să îl compromiteți.

Prin Ordonanța de urgenta pentru organizarea referendumului, doamna “reducem democrația” a schimbat prevederea care permitea PMP sa aibă membri in birourile electorale ale secțiilor de votare.

Mai exact, a schimbat definiția partidului parlamentar, prin introducerea obligativității de a avea grup parlamentar in ambele Camere! Desigur, a fost o miscare cu destinație precisa, dat fiind ca tot actuala putere ne-a desființat grupul de la Senat.

Inteleg rolul unei Ordonanțe de urgenta (in vigoare cu mai puțin de o luna înainte de data referendumului!!!!) pentru a facilita exercitarea dreptului de vot de către cetateni, dar nu văd URGENTA schimbării unor prevederi doar pentru a restrange dreptul de reprezentare in sectii a unui partid parlamentar!!

Acesta este regimul iliberal care ne guvernează azi de la Victoria! Mai mult, Ordonanța de urgenta intra in contradicție cu legea 208/2015, care definește un partid parlamentar ca având cel puțin un grup, nu două, asa cum s-a gândit VVD sa adauge.

Guvernul a modificat un articol pe care nu avea voie să îl modifice, redefinind astfel statutul partidului parlamentar și scoțând în mod flagrant în afara legii PMP.

Faptul că PMP a fost scos din toate sectiile de votare de la referendum arată cât de debusolate și speriate sunt nulitățile care au acaparat instituțiile statului și care elimină, cu o brutalitate neimaîntâlnită, orice formă de opoziție.

Sper că Biroul Electoral Central va analiza cu obiectivitate tot ansamblul de legi care definesc statutul unui partid parlamentar.

Avocatul Poporului încă nu a răspuns la solicitarea noastră.

Doar Comisia de la Veneția analizează sesizarea PMP, pentru acestă instituție starea democrației chiar contează.