Tomac: Aventura anticipatelor să înceteze. Președintele are obligația să convoace partidele la consultări (VIDEO)

Publicat: 24 02. 2020, 15:30

Această aventură legată de anticipate trebuie să înceteze astăzi, a declarat Eugen Tomac, după ce Curtea Constituțională a dat dreptate PSD și a constatat că există un conflict între Parlament și președintele Klaus Iohannis.Decizia judecătorilor constituționali nu îi interzice lui Iohannis să îl nominalizeze pe Ludovic Orban ca premier, dar îi impune să aleagă un prim-ministru ce poate strânge o majoritate în Parlament. (Detalii AICI)

Liderul PMP a precizat că președintele are obligația să convoace de îndată partidele la noi consultări.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Avem nevoie, mai mult decât oricând, de stabilitate și de un guvern capabil să asigure coerență în actul guvernării întrun moment de criză. Nu vrem să panicăm pe nimeni sau să alertăm populația, dar e evident că Europa e într-un moment de cotitură. Având în vedere că avem peste 1,2 milioane de români în Italia și măsurile care se iau în această perioadă, cuvântul de ordine trebuie să fie responsabilitatea”, a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP s-a declarat surprins de verdictul CCR: „E clar că asistăm la un moment pe care puțină lume îl preconiza. Președintele are obligația să convoace de îndată partidele la noi consultări”.

Întrebat dacă PMP va susține un premier tehnocrat propus de PSD, Eugen Tomac a răspuns: „Cred că țara trebuie să aibă în timpul cel mai scurt un guvern capabil să gestioneze treburile publice într-un moment de tranziție”.

„Vom avea alegeri la termen. Cred că această aventură legată de anticipate trebuie să înceteze astăzi. De la început am spus că există riscul de a împinge țara în criză, în haos. Iată că nu suntem departe de acest moment”, a mai declarat Eugen Tomac.

Acesta a mai precizat că dacă se va ține plenul Parlamentului pentru votul de învestitură a Guvernului Orban II, în ciuda deciziei CCR, „vom participa și vom vota pentru învestirea Guvernului Orban”.