Eugen Nicolăescu acuză PSD de ipocrizie pentru că nu susține Legea prevenției în Sănătate, deși nu a făcut nicio observaţie când proiectul a fost înaintat grupurilor parlamentare (VIDEO)

Eugen Nicolăescu acuză PSD de ipocrizie pentru că nu susține Legea prevenției în Sănătate, deși nu a făcut nicio observaţie când proiectul a fost înaintat grupurilor parlamentare (VIDEO)
Foto: psnews.ro

Continuă scandalul între PNL şi PSD pe tema legii prevenţiei în sănătate. Fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu, îi acuză pe social-democraţi de ipocrizie şi le aminteşte acestora că PSD nu a făcut nicio observaţie atunci când proiectul a fost înaintat grupurilor parlamentare. De partea cealalată, Liviu Dragnea a catalogat iniţiativa drept una îngrozitoare şi le-a cerut aleşilor PSD să îşi retragă semnăturile date pe legea prevenţiei, informeză B1 TV.

”Sunt de-a dreptul stupefiat de declarațiile ipocrite ale liderilor PSD. E mizerie asta, nu e politică pentru că atunci când vorbești de oameni trebuie să fii responsabil.

Proiectul de lege a fost făcut în toamna anului trecut. Înainte de a fi depus, a fost înaintat tuturor grupurilor parlamentare să încercam să îi convingem să fie partenerii noștri la acest proiect de lege. De la PSD, unde a stat două săptămâni proiectul de lege pe tema asta, nu a venit nicio obsevație”, a afirmat Nicolăescu.

Eugen Nicolăescu acuză PSD de ipocrizie

#DIRECT_ONE_nxj65t#

Reacţia fostului ministru liberal al Sănătăţii vine după ce social-democraţii au criticat vehement legea prevenției în Sănătate. Mai mult, Liviu Dragnea le-a cerut parlamentarilor PSD să retragă semnaturile de pe proiect.

”Mie mi se pare ceva îngrozitor, ceva ce nu putea să se nască decât în mințile unor oameni care nu au niciun fel de aplecare către cetățeni. PSD nu va susține această lege și le recomand colegilor mei deputați și senatori care au semnat acest proiect legislativ ca în mod politic să își retragă semnăturile de pe aceasta inițiativă”, a spus Dragnea.

Iniţiativa liberalilor prevede că toţi românii au dreptul de a beneficia de programele şi acţiunile de prevenţie, indiferent de calitatea lor de asigurat. Probleme pot să apară, însă, pentru cei care refuză să participe la programele de prevenţie. Oamenii ar putea fi obligaţi să suporte, parţial sau total, costurile tratamentelor, dacă se îmbolnăvesc.

Fostul ministru al sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a ameninţat că îşi va da demisia din Parlament dacă social-democraţii vor susţine această lege.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`