Nu doar Turcia a primit undă verde pentru exportul laptelui în Europa, ci și Emiratele Arabe Unite. Astfel, laptele de cămilă va ajunge cât de curând pe rafturile super-marketurilor din Europa, scrie EuroNews.
Dacă până în prezent, laptele nu îndeplinea cerințele impuse de Uniunea Europeană, arabii garantează că produsele pe care le vor exporta sunt de calitate, cămilele fiind hrănite doar cu morcovi, fân și tărâțe de grău, fără hormoni sau aditivi. În plus, cămilele au fost plimbate zilnic cel puțin o oră.
„Laptele de cămilă are o structură proteică diferită, așa că poate fi consumat și de persoanele care au alergie la laptele de vacă. Este ușor de digerat, are mai multe vitamine și mai puține grăsimi. Studiile efectuate în fosta Uniune Sovietică arată că ar putea ajuta în tratarea tuberculozei. Altele arată că are efecte antivirale”, a declarat directorul unei ferme cu 3.000 de cămile.
Zilnic, ferma de cămile produce 5.000 de litri de lapte natural sau cu diferite arome, acesta fiind exportat în mare parte către cafenelele din Dubai. Producătorii se laudă chiar cu ciocolata făcută din lapte de cămilă, în colaborare cu o firmă din Austria.