Emil Constantinescu: Nu există puterea serviciilor secrete. Puterea lor stă în slăbiciunile celorlalţi, că ei te pot şantaja sau te pot cumpăra, dar nu pot cumpăra pe cineva care a respectat legalitatea şi principiile morale

Publicat: 02 07. 2023, 17:05
Actualizat: 02 07. 2023, 17:07
Emil Constantinescu, fost președinte al României. Sursa foto: Captură Video - TVR / YouTube

Emil Constantinescu a declarat că în viaţă cel mai important e „respectul de sine” – să respecţi „regulile morale şi legale” şi „să nu ai vulnerabilităţi”.

„Este important să respecţi regulile morale şi legale şi pentru asta trebuie să te gândeşti numai la albul absolut, că dacă este un singur punct gri acesta devine negru, devine mai mare şi poate să fie speculat”, a mai afirmat fostul președinte al României.

Emil Constantinescu: Cel mai important e respectul de sine

Constantinescu a susţinut o conferinţă, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, parte a programului oficial al Festivalului Internaţional de Teatru.

În acest context, o profesoară de la un colegiu din Sibiu, care s-a declarat o simpatizantă a lui Klaus Iohannis, l-a întrebat ce şanse ar avea un profesor să mai ajungă preşedintele țării, pentru că ea ar fi dispusă să candideze anul viitor.

„Sfat e mult, nu îmi permit să dau sfaturi. Pot să vă spun ce simt eu, la vârsta mea, de 84 de ani: cel mai important lucru este respectul de sine. Respectul de sine nu este condiţionat de ce se întâmplă în rest. Respectul de sine este raportat la valori, la valorile morale şi pentru cei care cred – la credinţă. Acest respect de sine şi această demnitate îţi asigură demnitatea în viaţă”, a declarat Constantinescu, citat de Agerpres.

Emil Constantinescu, despre influența serviciilor

Cu această ocazie, fostul președinte a povestit și cum i-a spus unui jurnalist că „nu există puterea serviciilor secrete”: „Puterea lor stă în slăbiciunile celorlalţi, pentru că ei te pot şantaja sau te pot cumpăra, dar nu pot cumpăra pe cineva care în viaţa lui a respectat legalitatea şi principiile morale”

„Este foarte important dacă vrei să urmezi o carieră de orice fel să nu ai vulnerabilităţi, într-o ţară în care există foarte mult vulnerabil, foarte multe schelete în dulap, poţi reuşi, dar dacă nu o faci rămâne respectul de sine, care după mine este cel mai important”, a mai spus fostul președinte al României.