Emil Boc: Vrem trecerea Clujului la nivelul următor. Proiecte precum trenul metropolitan, metroul sau centura metropolitană sunt deja în diferite stadii de realizare (VIDEO)
Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, vrea un nou mandat și vine în fața alegătorilor cu un nou concept – Clujul metropolitan. Boc a declarat, pentru B1 TV, că acesta este un oraș de de referință în România și în Uniunea Europeană în primul rând datorită locuitorilor săi, iar el va lupta ca municipiul să-și păstrze statul pe care l-a câștigat. Mai departe, Emil Boc vrea să-și ducă la îndeplinire proiectele deja începute, precum trenul metropolitan, metroul sau centura metropolitană, care vor dezvolta foarte mult orașul. Scopul său este să aducă muncipiul la un alt nivel, astfel încât oamenii să fie mai bine plătiți, să aibă unde să stea în confort și să aibă acces la mobilitatea alternativă nepoluantă.
Emil Boc: Conceptul de bază de la care pornesc e acela al Clujului metropolitan: proiectele sunt în diferite stadii de realizare
„Fructificând avantajele competitive pe care Clujul le are, vrem trecerea Clujului la nivelul următor, anume apropierea de calitatea vieții din Uniunea Europeană și păstrarea statutului pe care Clujul l-a câștigat. Clujul e, și datorită în primul rând clujenilor, un oraș de referință în România și în Uniunea Europeană. Dar știți că e greu să ajungi în vârf și e și mai greu să te menții acolo. Deci marea problemă e să menținem Clujul acolo unde e în materie de calitatea vieții.
Conceptul de bază de la care pornesc e acela al Clujului metropolitan, pentru a avea și locuri de muncă mai bine plătite, pentru a fi și locuri unde oamenii să locuiască, pentru a avea și acces la mobilitatea alternativă nepoluantă. Proiecte precum trenul metropolitan, metroul sau centura metropolitană sunt proiectele viitorului. Deja toate plecate pe drum, nu sunt povești. Sunt în diferite stadii de realizare, de la proiecte tehnice, până la realizarea unor documentații”, a declarat primarul Clujul, Emil Boc, pentru B1 TV.
El a ținut să le mulțumească locuitorilor din Cluj pentru că i-au acordat încredere și pentru că l-au susținut în proiectele sale. A mai spus, de asemenea, că e o onoare să fie primarul municipiul Cluj-Napoca: „Eu le mulțumesc clujenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o în toți acești ani și pentru că m-au sprijinit în toate proiectele administrative și politice. E o mare onoare să fii primar al unui oraș precum municipiul Cluj-Napoca. În rest, mă duc cu bună-credință, cu ceea ce am făcut pentru că până la urmă aceste lucruri nu pot fi nici șterse, nici îmbunătățite, sunt așa cum sunt, iar oamenii pot să vadă aceste lucruri. Și, pe de altă parte, mă duc cu viziunea pentru perioada următoare a Clujului, pentru că rolul primarului e, în primul rând, să ofere viziune comunității lui, pentru a atrage investiții, locuri de muncă bine plătite, calitatea vieții și oamenii să rămână acasă. Asta e principala preocupare pe care o are în primul rând un primar”.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Boc îndeamnă românii să meargă în număr cât mai mare la vot, astfel încât primarii aleși să aibă cu adevărat legitimitate
Emil Boc a mai declarat, pentru B1 TV, că e absolut necesar ca aceste alegeri să aibă loc, iar oamenii să vină la vot în număr cât mai mare, astfel încât primarii aleși chiar să aibă legitimitate. El a mai precizat că e responsabilitatea autorităților să creeze condițiile astfel încât scrutinul să se desfășoare în condiții sigure, iar românii trebui doar să se prezinte la urne.
„Viața trebuie să meargă mai departe cu respectarea condițiilor care trebuie să vizeze siguranța oamenilor. În Europa au avut loc alegeri locale, alegeri prezidențiale în timpul pandemiei, vor avea loc în Statele Unite cele mai importante alegeri ale planetei, de care, știm cu toții, depinde soarta următorilor patru ani în materie de configurație geostrategică. Deci peste tot în lume viața își urmează cursul, dar foarte important e să oferim sentimentul de confort pentru cetățean, că prin participarea lui la vot nu-și pune viața în pericol. Aici e, pe de o parte, treaba autorităților, să-și facă datoria și să pregătească condițiile pentru ca, în ziua alegerilor, toate elementele necesare de protecție să fie asigurate, dar și de a conștientiza, din punct de vedere civic, că aceste alegeri sunt foarte importante.
Destinul unei comunități va depinde foarte mult de aceste alegeri. Or cel care va fi ales trebuie să aibă în spate o legitimitate dată de votul cetățenilor. Deci cu cât vor participa mai mulți cetățeni la vot, cu atât se va lua mai ușor o decizie în favoarea comunității și o decizie care, repet, o va reprezenta în următorii patru ani.
Noi, cei (primarii) în exercițiu, avem niște obligații suplimentare pentru că trebuie să asigurăm acest confort pentru cetățeni.
Eu spun că prin aceste norme anunțate de Guvern, care mi se par de bun simț… În primul rând chestiunile acestea elementare care viează campania electorală, apoi ziua votului nu sunt lucruri care să nu poată fi respectate și îndeplinite. Și dacă aceste lucruri se respectă, sunt convins că putem avea și o rată de participare suficientă care să confere legitimitate acestor alegeri”, a declarat Emil Boc.
Acesta a mai precizat că, din punctul său de vedere, la alegerile locale nu există niciu pericol în privința turismului electoral: „Riscul de fraudare, după părerea mea, este minim și va depinde foarte mult, așa cum am spus, de autorități și de cetățeni. Cetățenii să participe la vot că e important pentru legitimitatea celui care e ales, iar autoritățile să asigure cadrul de desfășurare”.