Emil Boc, după ședința Colegiului Director al PDL: Partidul nu va încheia alianțe electorale la nivel național pentru alegerile locale

Publicat: 04 03. 2012, 20:24
Foto: B1 TV

Președintele PDL, Emil Boc, a declarat, duminică, după ședința Colegiului Director, că partidul a decis să nu încheie nicio alianță electorală la nivel național pentru alegerile locale, urmând ca organizațiile județene să decidă dacă vor încheia astfel de alianțe, la nivel județean, pentru maximizarea rezultatelor.

Acesta a precizat că posibilele alianțe județene vor purta titulatura de Mișcare Populară și vor avea ca siglă inima și culoarea verde.

Am discutat în esență strategia pentru alegerile locale. PDL a decis că nu va încheia la nivel național niciun fel de alianță electorală pentru alegerile locale. PDL lasă la latitudinea organizațiilor județene ale partidului să decidă dacă încheie alianțe electorale județene sau locale cu formațiunile politice pe care le au în analiză. Dacă vor decide la nivel județean că vor încheia alianță electorală, această alianță va avea denumirea de Mișcarea Populară pentru județul respectiv, sigla inima și culoarea verde„, a spus Boc.

Președintele PDL a adăugat că democrat liberalii vor încheia un protocol de susținere cu UNPR, acordul urmând să fie negociate de liderii celor două formațiuni politice.

PDL a decis, având în vedere relația cu UNPR, să încheie un protocol de susținere. Acestea au fost cele mai importante decizii pe componenta alegerilor electorale„, a explicat Emil Boc.

Fostul premier a mai spus că PDL a adoptat o rezoluție privind revizuirea Constituției și a parlamentului unicameral, aceste două obiective fiind parte din reforma clasei politice propusă de partid.

PDL a adoptat o rezoluție de a susține revizuirea Constituției, parlament unicameral și 300 de parlamentari, fiind obiectivul fundamental al PDL ca parte a reformei clasei politice„, a încheiat Emil Boc.

Emil Boc: Nu vom încheia alianțe la nivel național pentru alegerile locale

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />